Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Provjera činjenica
Povratak na članak

Kako Faktograf.hr otkriva lažne vijesti za Facebook

Facebook je uoči euroizbora odlučio pokriti cijeli EU 'fact checkingom'. Angažirao je tako i Faktograf.hr da surađuje na provjeri onoga što je objavljeno u Hrvatskoj. Detektiraju neku priču koja se širi Facebookom te ocjenjuju njenu točnost ili netočnost

Komentari 3

IS
Istranka
20:33 04.07.2019.

Točno je da Faktograf ne blokira , jer blokira FB na bazi ocjene Faktografa. Problem je u tome.da je Faktograf pristran! Lijeve portale ne dira, a pogotovo ne pupovčeve Novosti. Čak su mu članci iz Novosti mjerilo istinitosti. A to to je veliki problem , jer je poznato kako i na koji način Novosti pišu. Govor mržnje prema Hrvatima hrvatskoj državi im je u svakom članku zastupljen! Ti novinari ne mogu.biti mjerilo istine, a pogotovo ne onaj koji je napisao Lijepa naša haubice, koji je Faktograf se nije baš iskazao.po pitanju istine

VL
MM
Mirko_Motika
12:56 04.07.2019.

ahaha faktograf neovisan i nepristran medij

VL
IS
Istranka
20:41 04.07.2019.

Točno je da Faktograf ne blokira. To napravi FB po ocjeni Faktografa, pa se svodi na isto. Bilo bi u redu skĺanjati.lažne vijesti da Faktograf to ne čini selektivno. Na udaru su mu najviše desni portali. Lijeve ne dira! Jasno je ako znamo da mu je osnivač GONG i HND koji su izrazito lijevo orijentirani. Ovakav Faktograf je neobjektivan i manipulatorski !

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.