Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Kako će Trump utjecati na Hrvatsku i regiju

naslovnica
Foto: VL
21.01.2017.
u 00:00

Jedna od Trumpovih ključnih politika jest osnaženje vojske. Ne ulazite u takve investicije ako ste se odlučili za izolacionizam

Kao konstanta posljednjih 30-ak godina pokazuje se da je Hrvatskoj lakše kad su na vlasti u Washintonu demokrati nego kada SAD vodi republikanska administracija. Demokrati, u pravilu, žele jaču i snažniju Europu.

Kao primjer, za vrijeme predsjednikovanja republikanca Georgea Busha starijeg, Amerikancima je – tvrde neki – i odgovarao sukob na rubu Europe, dok se administracija demokrata Billa Clintona angažirala u zaustavljanju ratova na području bivše Jugoslavije.

Vanjska politika Donalda Trumpa još je nepoznanica i u Hrvatskoj, kao i u ostatku svijeta..

>>Cijelu priču pročitajte u subotnjem tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u našem e-izdanju

>>U današnjem broju donosimo i sljedeće teme:

>>Stier: Spriječit ćemo da Srbija sudi hrvatskim braniteljima. Inače ćemo joj blokirati poglavlje 23

>>Hosovac iz Vukovara: Poštujmo žrtve i uklonimo HOS-ovu ploču iz Jasenovca

>>Plenković i Vučić: Hrvatska i Srbija važne su jedna drugoj, mir je zajednički interes

Foto: VLm

Ključne riječi

Komentara 16

BL
blagoje58
07:49 21.01.2017.

Smetaju mi ovakvi članci. Utjecat će onoliko koliko mu mi dozvolimo da utječe, dobro ili loše. Moje isprike svima kojima sam dosadan s komentarima, ali moramo se početi ponašati kao nezavisna zemlja. Stoljećima smo imali namjesnike, strane ili domaće, a nekad nismo bili sigurni jesu strani ili domaći, pa nam je to malo 'u krvi'. Potrebna nam je terapija odvikavanjabod toga. Bitno je da to prepoznamo i više ne radimo - neovisna smo zemlja politički, ekonomski načelno ne manje ili više od drugih i mimtrebamo trebamo krojiti svoj život.

AP
apolon
08:01 21.01.2017.

U inauguracijskom govoru saveznike nije niti spomenuo....USA USA i samo USA no za Hrvatsku je bitno sto takvi egocentricni politicari u pravilu znaju odabrati pametne i sposobne suradnike sireg misaonog horizonta sto je posve izgledno i u Trumpovu izboru.

BA
bakulušić
09:18 21.01.2017.

Koju regiju? Srednje-europsku, kojoj je Hrvatska uvijek pripadala i kojoj pripada ili jugoslavensku tamnicu iz koje je Hrvatska jedva pobjegla? I ne misli se vraćati!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije