Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istražili smo

Kako će se postaviti zastupnici Mosta pri glasanju o nepovjerenju Tomislavu Karamarku

Most Sabor
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/6
24.05.2016.
u 14:30

Zasad dvojica mostovaca poručuju da prvi potpredsjednik Vlade ne može računati na njih

O SDP-ovu prijedlogu izglasavanja nepovjerenja prvom potpredsjedniku Vlade Tomislavu Karamarku saborski će zastupnici glasati najkasnije do 18. lipnja. Hoće li Karamarko “preživjeti” ovisi ponajprije o zastupnicima Mosta.

No, kako će se oni postaviti zasad nije jasno, kao ni to hoće li svih 15 zastupnika glasati jedinstveno ili će biti i “iskakanja”. Jedino se zna da Miro Bulj i Maro Kristić neće podržati Karamarka.

– Most ima svoj stav i ja imam svoj. Ako je išta jasno, onda je jasan Miro Bulj. Ja sam javno zatražio da se provjeri imaju li članovi Vlade kakve posredne ili neposredne poslovne veze s MOL-om. U ovom slučaju imam jasan stav: INA je strateški interes i nitko ne može biti blizu MOL-a – rekao nam je jučer Bulj.

Dodao je kako se na Klubu zastupnika Mosta o glasanju o (ne)povjerenju Karamarku još nije razgovaralo. 

– Taj dan u Saboru vidjet će se kako će glasati zastupnici Mosta – zaključio je. Kristić kaže da Karamarko ne može dobiti njegovu podršku, i to ne samo zbog afere s MOL-ovim lobistom, nego i zato što podržava projekt golfa na Srđu.

– Nije nas htio ni saslušati kada je riječ o Srđu. Na mene ne može računati – poručio je Kristić. Spekulira se da bi uz Bulja i Kristića još nekoliko zastupnika Mosta moglo glasati protiv Karamarka, a najčešće se spominje Ivana Kovačića, koji je nedavno dao ostavku na mjesto šefa Mostova kluba revoltiran ponašanjem partnera iz HDZ-a. Kovačića jučer nismo dobili. Šef Kluba zastupnika Mosta Miroslav Šimić rekao nam je kako Klub još nije službeno razgovarao o SDP-ovu zahtjevu za izglasavanje nepovjerenja Karamarku. 

– Nove informacije o tom slučaju dolaze iz dana u dan. Prilikom naše rasprave sve te informacije uzet ćemo u obzir i analizirati. Osobni stav o tome slučaju još ne želim iznositi u javnost. Naravno da imam svoje mišljenje o tome, ali ponavljam, još je prerano za to – rekao nam je Šimić, a na pitanje misli li da će zastupnici Mosta u Saboru glasati onako kako se dogovore na Klubu ili će neki zastupnici glasati mimo većinskog stava, Šimić je odgovorio:

– To je pitanje dogovora, prerano je još za komentar. Potpredsjednik Vlade i lider Mosta Božo Petrov jučer je rekao da “Most zna kako bi stvari razriješio”, ne otkrivši više od toga.

– I dalje ćemo pozivati na odgovornost sve političke aktere, pogotovo one koji donose važne odluke za Hrvatsku. Jasno smo rekli da čekamo mišljenje Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa, a također je moguće i osnivanje istražnog povjerenstva, tako da bih tu priču zaključio – poručio je Petrov.

>> Karamarka su supruga i MOL pomirili s Brkićem. Je li to dovoljno za politički spas?

Komentara 149

DA
davnor
14:41 24.05.2016.

Neće rezat granu na kojoj sjede

DU
Deleted user
14:53 24.05.2016.

za huškanje,spremni!

SE
sekta
14:42 24.05.2016.

toliki su amateri i politicki nepismenici da nisu ni svjesni da glasaju za vlastiti nestanak.. ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije