Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jedini kandidat na izborima

Kako će Penava zaustaviti osipanje članstva nakon Škorina odlaska?

Miroslav Škoro i Ivan Penava u Vukovaru najavili kako zajedno izlaze na parlamentarne izbore
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/3
06.10.2021.
u 18:30

Eventualna podrška vrha stranke, pljuska je svima nama, kaže Nikola Grabovac o slučaju Mate Šimundića

Delegati se u subotu na prvim unutarstranačkim izborima u Domovinskom pokretu neće morati puno dvoumiti jer će moći zaokružiti samo jedno ime, ono vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave. Nitko od ostalih članova nije iskazao ambiciju za vođenje stranke.

Penava će planove za DP iznijeti nakon izbora, a među prvim stvarima koje će morati riješiti jest članstvo koje se pomalo osipa otkako je Miroslav Škoro odlučio napustiti stranku. Varaždinski ogranak više ne postoji, a isto je i s onim u Koprivničko-križevačkoj županiji.

– Nakon poduže borbe, obezvređivanja dosadašnjeg rada predsjednika ogranaka i aktivnih članova shvatili smo da to nije stranka koja ostaje dosljedna programu, koja ima sluha za članstvo i uvažava kritike s terena – poručili su sad već bivši čelnici koprivničko-križevačkog DP-a. Da je kritično, pokazuje i primjer splitsko-dalmatinske podružnice, koja je proteklog vikenda primila odluku o raspuštanju.

– Svi smo uložili vrijeme, znanje i trud kako bismo se borili za ciljeve na kojima je DP temeljen. Eventualna podrška vrha stranke pojedincima koji su postupili protivno odlukama stranačkih tijela pljuska je svima nama – rekao je Nikola Grabovac govoreći o odluci da stranka ipak zadrži Matu Šimundića, čovjeka koji je postao predsjednik Skupštine županije Splitsko-dalmatinske nakon što je podržao HDZ i Kerumov HGS.

Komentara 2

BR
Branitelj2020
04:36 07.10.2021.

Peneva ima jako malo šanse da vrati DP iz mrtvih. Čak i ovaj delegatski izbor umjesto glasanje jedan člna jedan glas pokazuje da ljudi u vrhu stranke imaju komunistički način razmišljanja. Obični članovi DP su nezadovoljni jer je Sorosova petaa kolona unutar DP-a odradila svoj posao i sada je na vlasti.

DU
Deleted user
07:47 07.10.2021.

Double Penetration je svršena stvar!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije