Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZABAVNO I POUČNO

Kako bi Facebook izgledao kao offline društvena mreža?

twilight
Reuters
16.05.2011.
u 13:12

Kako bi naši postupci na internetu izgledali kada bismo ih precrtali u offline okruženje? Pogledajte video pa probajte posjetiti Facebook i vidjeti je l' vam se promijenila perspektiva.

Korisnici popularne društvene mreže Facebook često zaborave na manjak privatnosti. Često ćete tako na nečijem profilu naletjeti na razne pikanterije iz privatnih života koje niste ni očekivali. Već su legendarne promjene statusa ljubavne veze, a čak su i filmovi snimani s temom "It's Complicated". 

Unatoč čestim informacijama o manjku privatnosti na društvenim mrežama, mnogi korisnici uopće ne mare o problemima sigurnosti na internetu, a kamoli na "dragom" Facebooku. 

No, kada biste stali u stranu i povukli analogiju između internetskog sučelja Facebooka i stvarnog razgovora uživo nepoznatih ljudi, možda biste postali i oprezniji ili biste se barem zamislili.

Kako bi naši postupci na internetu izgledali kada bismo ih precrtali u offline okruženje? Kako biste reagirali da vas nepoznati čovjek zaustavi na ulici i pita vas za vaše fotke, koje filmove volite ili koji je status vaše ljubavne veze? Vjerojatno vam baš ne bi bilo ugodno i pobjegli biste glavom bez obzira. 

No, da ne ostane sve na riječima, baš takav duhovit test osmislili su i proveli autori komičarskog australskog showa Hungry Beast. 

Kliknite na video (na prvoj fotografiji gore) i zabavite se. A onda probajte otvoriti Facebook...

Komentara 3

LJ
Lastan_Jr
15:06 16.05.2011.

ajoj koji jadnici..,,,ne stavljaj na Face sto ne zelis da se zna i gotovo...nije tesko...

UK
Ugo Kajvez
16:24 16.05.2011.

Genijalno !!!! ...............

SA
sandrina
16:28 16.05.2011.

Odlična paralela koju su povukli ovim skečom!!!!!! FB je istinsko mjesto na kojem se živi život, dok je ulica postala nužno zlo po kojoj se treba što prije treba prijeći od toče A do točke. FB je jedno krasno virtualnono mjesto u kojem cvate cvijeće, plavi se nebo i zeleni trava i u kojem žive nasmiješene i golišave slike ljudi svih boja i rasa, ali kad se ugase monitori život im je siv, komunikacija svedena na nulu, umijeće govora zakržaljalo, a smješak izvitoperen u namrštenu facu. Nije ni čudo da bježe od kamera....Moderni divljaci betonskih i visoko- tehnologijskih civilizacija lišeni svake ljudskosti!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije