Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RIJEČ - DVIJE

Kako Berlusconi lobira za sebe

27.03.2007.
u 18:56

Ne zovu bez razloga Berlusconija “velikim komunikatorom”. Zapravo, on je veliki lobist. Evo što je prethodilo uskliku: “Čelnici Europske pučke stranke žele da Prodi ode kući!” Berlusconi je izjavio da su ga europski demokršćanski čelnici pitali: “Silvio, kada ćeš kući poslati ovu vladu, jedinu na Zapadu u sastavu koje su i komunisti?”.

U vrijeme svečane sjednice predsjednika parlamenata zemalja članica EU, u petak u talijanskom Senatu, Berlusconi je svima pokazivao rezultate ankete, prema kojima je njegova koalicija znatno ispred one vladine lijevog centra premijera Romana Prodija. S tim papirima Berlusconi je prišao i Vladimiru Šeksu, predsjedniku Hrvatskog sabora. Šeks ih je uzeo papire te primio na znanje Berlusconijevo tumačenje. Što je mogao kazati Berlusconiju?

Lobirati u svoju korist Berlusconi je nastavio i na proslavi EU u Berlinu. Vrativši se u Italiju, govorio je na skupu svojih stranačkih obožavatelja. Takvi skupovi dosta nalikuju na “mitinge istine”.

Dan poslije, iz Europske pučke stranke stiglo je priopćenje: “Naša stranka nije zauzela stajalište ni protiv jedne vlade.” Drugim riječima: “Silvio, sve si izmislio”. Stara talijanska uzrečica glasi: Ako i nije istinito, dobro je smišljeno! Ima li tu pouke za Hrvatsku?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije