Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIŠTA OD LET

Kakav peh Osječana: Trebao im je pomoći u borbi s komarcima, no u zadnji tren se pokvario

Drugi dan avio zaprašivanja komaraca u Osijeku
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/2
26.08.2020.
u 21:39

Iz zraka je ove godine tretirano ukupno četiri puta, no kako se to ne smije činiti iznad samog grada, leti se rubnim dijelovima.

Avion koji je večeras trebao zaprašivati komarce iznad Osijeka, i donijeti građanima danima očekivani spas od žestoke najezde letećih krvopija, ipak nije poletio jer se - pokvario.

Kako su nam službeno potvrdili u gradu Osijeku, avion se nije podigao 'iz tehničkih razloga' pa je tretiranje komaraca iz zraka odgođeno za sutra i prekosutra.

Zaprašivalo se pak dimljenjem iz automobila u pojedinim dijelovima grada. Podsjetimo, Osijek se od proteklog vikenda suočava s povećanim brojem nove generacije komaraca koja se pojavila zbog povišenog vodostaja Drave i Dunava. Napasnici su ušli u sam grad te građane prisilili na karantenu. Problem komaraca postao je političko pitanje, no nakon što su građani zaprijetili prosvjedima ipak je odlučeno da se još u dva navrata digne avion. Iz zraka je ove godine tretirano ukupno četiri puta, no kako se to ne smije činiti iznad samog grada, leti se rubnim dijelovima.

- Današnje avionsko tretiranje komaraca zaprašivanjem iz zraka nije izvedeno radi tehničkih problema na zrakoplovu. Odgođeni tretman biti će izveden po otklanjaju kvara, po procjeni nadležnih - sutra. I dalje ostaje odluka da se zaprašivanje iz zraka izvede u dva dana za redom. Napominjemo da je danas izvršeno planirano zaprašivanje lokacija sa zemlje - poručili su iz Ureda gradonačelnika.

Komentara 9

AE
Aedes2017
22:41 26.08.2020.

PA Osijek je, do DR imala 5 AN 2., 2 Peipera, 2 Air Tractora... svakodnevno smo skakali nad Čepinom.... Danas... Gaby bi za pjevala : o gdje su dani ti, ti dani ljubavi, o gdje su prijatelji svi.... Ovo više nije naš grad, naš Osijek je još samo u našim srcima ! Oteli su naš grad!

NI
nik83
23:14 26.08.2020.

Imali bismo rezervni zrakoplov da prije nekoliko godina pametnjakovići iz mjerodavnih službi nisu zabranili letenje drugom osječkom AN-2 zbog navodne starosti i neispravnosti. I ništa, prodali ljudi taj "neispravan" zrakoplov Mađarima, ovi ga samo prebojali, dobio njihove dozvole da može normalno letjeti, da bi prošle godine, na kraju, taj isti zrakoplov, sada pod mađarskom zastavom, bio plaćen da obavi aviotretiranje nad Osijekom! Zbogom pameti!

SI
sisavac
08:04 27.08.2020.

pa sad imamo eskadrili novih helikoptera, što njih ne pošalju.... ako imamo helikoptere koji odlaze u planine turistima po japanke, ona valjda imamo i nekakvog antonova, utvu, za zaprašivanje komaraca. žalosno da smo u jugi imali respektabilnu poljoprivrednu avijaciju, a danas nemamo ti goriva za jedan avion u državi sa špricama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije