Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CROBAROMETAR

Kakav je dojam građana? Predsjednica i dalje na vrhu

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović otvorila privremeni ured u Dubrovniku
Grgo Jelavić/PIXSELL
28.10.2017.
u 21:12

O predsjednici 50 posto ispitanika ima pozitivan dojam, a 42 posto negativan.

Drugi dio redovitog mjesečnog istraživanja Dnevnika Nove TV pokazuje koliko podrške predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović ima u svom radu te kakav je u listopadu dojam među političarima – tko je „gubitnik“, a tko „dobitnik“.

U ovom trenutku 50 posto ispitanika ne odobrava rad predsjednice, dok njezin rad pak odobrava 40 posto ispitanika. U srpnju je pak imala potporu 53 posto ispitanika za svoj rad. Bivši predsjednik Ivo Josipović u istom je razdoblju svog mandata imao potporu 72 posto ispitanika, a njegov rad nije podržavalo njih 21 posto, dok 7 posto ispitanika nije znalo.

O predsjednici 50 posto ispitanika ima pozitivan dojam, a 42 posto negativan. Sa 50 posto pozitivnog dojma prva je, ali je to njezin najlošiji rezultat u godinu dana.

O premijeru Andreju Plenkoviću negativan dojam ima 55 posto ispitanika, a njih 38 posto ima pozitivan dojam. I njemu je malo pala potpora među biračima kada je dojam u pitanju. Božo Petrov pak može biti zadovoljan listopadom. Iako o njemu i dalje 51 posto ispitanika ima negativan dojam, raste broj onih koji o njemu imaju pozitivan dojam i u ovom ih je mjesecu 38 posto. Porast je to od 7 postotnih poena.

Većina i dalje o Davoru Bernardiću ima negativan dojam ili njih 52 posto, ali i on je popravio pozitivan dojam kod dijela birača i sada tu može računati na 30 posto ili 5 postotnih poena više nego mjesec prije.

Istraživanje je provela agencija IPSOS između 1. i 20. u mjesecu na uzorku od 975 punoljetnih građana iz cijele Hrvatske. Maksimalna pogreška uzorka iznosi +/- 3,3%, a za rejtinge stranaka +/-3,6%.

Komentara 117

GU
Gustirna
23:34 28.10.2017.

Ja mislim da ova agencija rakijasa bage misli da je bledi jovan iz zidovskog stana jos uvijek predsjednik... sa 87 posto popularnosti...

Avatar Perkovic Paraga
Perkovic Paraga
21:45 28.10.2017.

Predsjednca je najbolje sto imamo nakon dr Tudjmana, Plenkovic je broj 2, Petrov popularan rodbini i glasacima sdpeya:))

Avatar Le-Freak
Le-Freak
23:11 28.10.2017.

Volim jutro i uz kavu pogled na more. Volim Punk i Jazz. Volim lijepe i inteligentne zene. Volim nasu predsjednicu 💖💖💖💖💖💖💖💖

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije