Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zorica Gregurić

'Kajkić mi je rekao kako su ga hvatali za vrat. Spominjali su mu i obitelj'

Nikola Kajkić
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/2
09.11.2018.
u 20:46

Kada smo došli na granični prijelaz rečeno nam je da stanemo sa strane, izjavila je Gregurić

Umjesto radnog sastanka u prostorija Fonda za humanitarno pravo sa Natašom Kandić i bivšom glasnogovornicom Glavne haške tužiteljice Florence Hartmann put u Beograd predsjednika Nacionalnog sindikata policije MUP-a RH Nikole Kajkića i predsjednice Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara Zorice Gregurić pretvorio se u pravu noćnu moru. Njih dvoje je prilikom povratka u Hrvatsku, na srbijanskom graničnom prijelazu Batrovci, uhićeno i pritvoreno na nekoliko sati. Kajkić, koji je suspendirani pripadnik MUP-a koji je istraživao ratni zločin na Ovčari, jučer nije odgovarao na pozive ali je Gregurić pojasnila što se to događalo na graničnom prijelazu.

- Kada smo došli na granični prijelaz rečeno nam je da stanemo sa strane. Pitali su nas gdje nam novac i nakit te započeli sa pretresom automobila. Privelo nas je nekoliko operativaca srbijanske sigurnosne službe BIA. Uz mene su bile dvije žene i jedan muškarac, a uz Kajkića tri muškarca. Rekli su mi kako su mene priveli, a Kajkića uhitila te da će u zavisnosti od razgovora sa mnom odlučiti hoće li Kajkić završiti u zatvoru ili ne - rekla je Gregurić.

Kaže i kako je cijeli razgovor trajao oko 4,5 sata tijekom koji su se istražitelji izmjenjivali postavljajući joj pitanja. Ističe kako su ih najviše interesirali odgovori oko ratnog zločina na Ovčari.

- Rekli su mi kako se ispitivanje provodi po nalogu hrvatskih službi. Bili su korektni prema meni iako mi nisu najbolje objasnili po kojem temelju sam privedena i zadržana. Međutim, sa Kajkićem su razgovarali na drugačiji način. I meni su tijekom ispitivanja rekli kako će s njim razgovarati na drugačiji način. Čula sam iz susjedne prostorije kako viču na njega, a rekao mi je poslije kako su ga i hvatali za vrat, prijetili… Spominjali su mu i članove obitelji. Poslije svega on je bio u velikom šoku - rekla je Gregurić.

Pojasnila je i kako ona i Kajkić nisu išli u Beograd istraživati ratni zločin na Ovčari nego su tamo putovali kao privatne osobe gdje su bili pozvani kao osobe koje su istraživale zločin na Ovčari. Gregurić i Kajkić su bili privedeni negdje prije 18 sati da bi ih pustili na slobodu poslije ponoći. Kajkić jučer nije odgovarao na telefonske pozive i SMS poruke nego je samo kratko rekao kako je u šoku. Navodno kako je po povratku u Hrvatsku zatražio i liječničku pomoć u vinkovačkoj bolnici.

Komentara 25

NE
neboiznadzagreba
21:00 09.11.2018.

Prvoklasan skandal, hrvatske tajne službe instruiraju srpske da hapse i maltretiranju hrvatskog građanina. Čovjek se poslije ovoga uplaši i pisati, kad si dozvoljavaju takvo nešto činiti javno izložbenoj osobi, što tek mogu raditi nama anonimcima! I, zaista, UDBA je živaa i sve neka nas je strah od nje!

DU
Deleted user
21:00 09.11.2018.

Samo jedno pitanje, bez uvrede.Nikome u redakciji, ni najmanje nije sporan ovaj profil veselinkuburićkanđija?

Avatar Mabolimekrac
Mabolimekrac
20:57 09.11.2018.

Pa dobro, sto se cudimo. “Bratske policije” se razumeju i razmenjuju podatke. Srpska posla...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije