Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nezavisni zastupnik

Kajin: Svako peto radno mjesto u Istri je izgubljeno

Damir Kajin
Duško Marušić/PIXSELL
22.08.2013.
u 15:32

- Izgleda da je pojedincima uspjelo ne samo preseliti pulski Uljanik, već iseliti iz Istre pet, šest Uljanika. A mi kantamo i tancamo – zaključio je nezavisni saborski zastupnik Damir Kajin u Puli

- Istra je 2008. imala 9.107 obrta koji su zapošljavali 19.039 radnika. Početkom godine imala je 7.793 obrta s 13.771 zaposlenim. Svako peto radno mjesto je izgubljeno. Izgleda da je pojedincima uspjelo ne samo preseliti pulski Uljanik, već iseliti iz Istre pet, šest Uljanika. A mi kantamo i tancamo – zaključio je nezavisni saborski zastupnik Damir Kajin u Puli govoreći o stanju istarskog gospodarstva i obrtništva. Uvjeren je kako istarske obrtnike čeka neizvjesna zima. Drži nužnim korigirati poreznu, poticajnu, kreditnu, stečajnu i investicijsku politiku te politiku doprinosa. Dotakao se i 10-postotnog PDV-a u turističkom sektoru.

- Ako hotelijeri investiraju, onda je u sve u redu, a ako ne, onda smatram da je sirotinji potrebnije sniziti PDV na hranu. Možda je bolje metalnoj industriji koja izvozi spustiti PDV da bi zemlja opstala, nego hotelijerima koji su zlorabili naklonost države, kazao je Kajin.  

>> U novi ugovor s Vatikanom da i crkva plaća porez

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije