Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOMBA U PAZINU

Kajin 'spreman i za zatvor' ako je to cijena otpora ustaštvu

15.12.2008.
u 11:43

Komentirajući kuloarske priče o tome da ga se istražuje zbog širenja lažnih i uznemirujućih glasina kako je napad na Boćarski dom u Pazinu bio naručen, a da Thompson Istri samo donosi podjele, Damir Kajin je kazao:
- U subotu oko 15 sati nazvao me Jakovčić i kazao da bi Dragutin Cestar, načelnik krim-policije Policijske uprave istarske želio sa mnom razgovarati. Tako je i bilo. Cestar je sa mnom telefonom razgovarao pet-šest minuta i vjerojatno se naš razgovor snimao.

Nismo razgovarali o Thompsonu nego o eksploziji u pazinskome Boćarskom domu. Sve mi to, ipak, miriše na narudžbu HDZ-a, odnosno Marina Rocea koji je javno tražio da se mene osudi. Ako se naša policija tako igra moći, trebale bi se dogoditi smjene i u istarskoj policiji kao one što su bile i na čelu MUP-a, jer ovako je pitanje koliko će Istrani biti sigurni.

Ja se osobno neću pozivati na imunitet i spreman sam ići državnom odvjetniku, kamo god treba. Čak i u zatvor mogu ići po pravdu. Ako zaslužim zatvor zato što sam se suprotstavio ustaštvu, onda pristajem i na zatvor.

Pitam se bih li bio zaštićen da veličam ustaštvo, pozdravljam "za dom spremni” i pjevam “Jasenovac i Gradišku staru“ - kazao je Kajin. Policija je jučer potvrdila da je obavila obavijesni razgovor s Damirom Kajinom po nalogu Općinskoga državnog odvjetništva u Pazinu.

( V.B.)


Bombaš je simpatizer Kajina a ne HDZ-a

Tajnik HDZ-a istarske županije Marino Roce objašnjava:- Ja sam kazao da svi postupci upućuju na to da je Damir Kajin odgovoran i da je on isprovocirao teroristički čin u Boćarskom domu u Pazinu. Neka istraga utvrdi sve činjenice, i neka istraga pokaže da li je i tko taj čin naručio, jer Kajin govori o naručenim činu. Da sam ja u koži Kajina, nakon svega što je radio i govorio, bojao bih se za svoju sigurnost i tražio bih policijsku zaštitu. Kajin se, međutim, osjeća sigurnim, pa se pitam zna li on i nešto više. Saznanja nas u istarskom HDZ-u govore da je čovjek koji je postavio eksploziju u Boćarskom domu , svoj glas davao IDS-u, a ne da je on Thompsonov fan ili osnivač HDZ-a. Tako pričaju ljudi u tom kraju koji kažu da je Vilima Bona zaposlila obitelj u kojoj je članica bila nositeljica liste IDS-SDP u Svetom Petru u Šumi. On je simpatizer Kajina a ne HDZ-a- uvjeren je Marino Roce.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije