Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BILA BI TO VELIKA GESTA HRVATSKE

Kajin bi povukao tužbu protiv Srbije

\'Photo: Dusko Marusic/Vecernji list PULA -DAMIR KAjIN\'
\'Dusko Marusic/Vecernji list\'
13.01.2010.
u 11:38

Kajin se pita koliko uspješna može biti tužba protiv Srbije ako je tužba za pokolj u Srebrenici sramotno presuđena, dodajući da bi trebalo ubrzati povratak, pomirenje, gospodarsku suradnju i što skoriju sukcesiju.

- Nakon sramotne presude Međunarodnog suda u slučaju Srebrenice, gdje je počinjen najveći genocid nakon Drugoga svjetskog rata u Europi, svima u Hrvatskoj je jasno da tužba za genocid protiv Srbije neće uspjeti - kazao je danas u Pazinu Damir Kajin.

- Osobno sam da se od naše tužbe odustane jer za šest mjeseci, godinu ili dvije, to će se i dogoditi, pa bi ovo mogla biti velika gesta hrvatske države. Od tužbe ne može, siguran sam da i neće, odustati Vlada, već samo i jedino Sabor koji je iza tužbe stao - dodao je Kajin objasnivši kako je, po njemu, tužba podnesena u godini kada je služila kao politički čin prije parlamentarnih izbora 3. siječnja 2000. godine. 

- Ja sam za odustajanje od te tužbe, ne zbog srpske protutužbe nego zbog ubrzanja povratka, pomirenja, gospodarske suradnje i što skorije sukcesije. Protutužba Srbije je također osuđena na neuspjeh. To znaju i Tadić i Josipović i Kosor, svaki zastupnik u Hrvatskoj ili Srbiji - poručio je Kajin danas iz Pazina, navodeći da je palež 20.000 zgrada u Krajini zločin, ali ne i genocid. Ono što doslovce vrijeđa je vezivanje Hrvatske (u protutužbi) uz NDH, ali s tim režimom moderna Hrvatska nema ništa zajedničkog - kazao je Damir Kajin.

Komentara 76

AK
akil
17:57 13.01.2010.

Ako se pogleda struktura stanovništva u Istri,onda je Kajin u pravu.Svoj svomu oči ne kopa!

DU
Deleted user
09:37 14.01.2010.

kad Hrvatska bude u eu kajin ce biti glavni pregovarac izmedu izraela i palestine i dobit ce nobelovu nagradu kako je pametan

ZL
zlatka
17:10 13.01.2010.

I Jaca i Josipoivć isto!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije