Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIJAGNOZA II Osmero osumnjičenih iznijelo obranu, a već će im se u četvrtak pročitati presuda

Kajanje, sram i loša navika darivanja liječnika

08.12.2008.
u 18:39

OSIJEK – Svih osmero osumnjičenih u USKOK-ovoj akciji Dijagnoza II koji su prije tri tjedna stali pred lice pravde na Županijskom sudu u Osijeku iznijeli su svoju obranu, odvjetnici završne riječi, i s tim je rasprava danas završena. Presudit će im se u četvrtak u 13 sati, a šestero osumnjičenih koji su danas iznosili svoju obranu rekli su da nisu krivi ni po jednoj točki optužnice.

Nakon što su protekloga tjedna Nataša Jokoš i Nikola Prgić porekli da su primali novac za namještanje statusa HRVI, trećeoptuženi dr. Darko Horvat, gastroenterolog u osječkoj bolnici, danas je rekao da je samo jednom primio od Jokoševe 700 eura u znak zahvalnosti za sve usluge koje je za nju učinio.

– Sramota me i iskreno mi je žao što sam narušio povjerenje građana u institucije naše države, a pogotovo pred nekim braniteljima, što sam i sam – pokajnički je na kraju iznošenja svoje obrane rekao Horvat, inače član liječničkog povjerenstva.

Četvrtooptuženi policajac iz Vrpolja Mirko Lukić kazao je da je on samo pomagao znancima te da nikada nije uzimao novac od njih za sebe već za Natašu Jokoš. Referentica u Uredu državne uprave, petooptužena Sandra Rudnički, također je sve porekla te zamolila suca da pri izricanju presude bude blag prema njoj, jer, kako je rekla, bila je uvučena u sve to, a suprug joj je policajac koji zbog nje trpi sramotu.

Liječnici dr. Robert Steiner, dr. Darko Šimun Vukašinović-Soljačić te dr. Vjekoslav Kolarević branili su se pozivanjem na naviku ljudi koji darivaju liječnike nakon pregleda.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije