Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Katolički kalendar 2021.

Kada je nastao običaj izrade adventskog vijenca i što zapravo simbolizira

Katolički kalendar 2021.
Shutterstock
20.11.2020.
u 13:54

Ulazimo polako u vrijeme došašća pa vam tim povodom darujemo katolički kalendar 2021.

Katolički kalendar mnogima predstavlja više od brojenja dana i tjedana, on katolike podsjeća na dane Božje liturgije, blagdana i zaštitnika. Kako kaže Knjiga postanka: “Sve ima svoje doba i svaki posao pod nebom svoje vrijeme”. Svaki dan ima dublje značenje, a svaki svetac i blagdan pozivaju na promišljanje o pobožnosti i istini.

Mjeseci su obilježeni pobožnostima, a jedna od važnijih koja slijedi u prosincu, koji je pred nama, jest došašće i Kristov dolazak. Prvo svjedočanstvo o tom posebnom razdoblju donio je biskup Perpetuus iz Toursa u četvrtom stoljeću. Od 11. studenoga tražio je tjedni post i nemrs. Već u devetom stoljeću obilježena je prva nedjelja došašća. Dio tradicije došašća postao je i adventski vijenac, i to tijekom 19. stoljeća među njemačkim evangeličkim obiteljima. Običaj je brzo preuzet među katolicima zapadnog svijeta, a predstavljao je simbol vječnosti i vjernosti.

Kako biste pratili sve pobožnosti, svetkovine, blagdane i spomendane blaženika i svetaca, Večernji list i ove godine daruje katolički kalendar za nadolazeću godinu.

Katolički kalendar 2021. na dar potražite uz Večernji list u ponedjeljak 23. studenog i spremno kročite u novu godinu.

Pronađite mir, ljubav, utjehu i radost svaki dan! Vaš Večernji list

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije