Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
struja

Kad susjed uključi strojeve, u dućanu se isključi blagajna

struja (1)
presnimila Lj. Risek
09.11.2012.
u 12:36

Cvetika Mravlinčić: Perilica rublja pri pranju se "muči", a meso u pećnici nikako da se ispeče pa moramo „pogurnuti“ plinom

– Jest da nam kvalitetna struja stiže kasno, ali bolje ikad nego nikad! Jer zadnjih godina loša nam je struja zagorčavala život. Koliko mi se samo puta dogodilo da se, nakon što susjed preko puta u svojoj radionici uključi strojeve, u dućančiću u kojemu radim sama od sebe isključi blagajna. I pritom automatski izbriše program, pa sam majstoru za popravak i intervenciju svaki put morala platiti po 300 kuna. Nadam se da je konačno kraj ovoj muci! – kazala je Anica Danjko iz Pleši. Kao i ostali mještani toga velikog sela nadomak Trakošćanu, i ona je zadovoljna opsežnim rekonstrukcijskim radovima koji će omogućiti da se nakon niza godina napokon normalizira opskrba strujom ovoga kraja i tako riješi rak-rana njihove svakodnevice.

A nove stupove i mrežu u Pleši, od skretanja za Meljan do zaselka Medvedi, postavlja Elektra i to u sklopu velikog investicijskog ciklusa kojemu je cilj obnova mreža i poboljšanje opskrbe strujom mještana brdskih sela i pograničnog kraja.

– Kako je sada? Nikako, meso ili kolači u električnoj pećnici peku se i peku, ali teško će se ispeći do kraja, pa moramo pogurnuti uključivanjem plina. Najgore je s perilicama rublja koje se pri pranju "muče", a to se osobito čuje kad bubanj vrti ili kad mašina pumpa vodu – kaže mještanka Cvetlika Mravlinčić, a isto tvrde i građani koji su se okupili kod mjesnog dućančića Pri Pepici.

– Stari drveni stupovi bili su toliko trošni da su neke od njih u koliko-toliko uspravnom stanju držale još samo ograde! Stoga i ne čudi da su kvarovi i prekidi struje te padovi napona bili česti. Nekima će možda naše zadovoljstvom strujom – i to u 21. stoljeću! – biti malo teže razumljivo, ali ljudi koji nemaju takvih problema nisu ni svjesni da im loša struja iz dana u dan uvelike može otežati život, a u nekim ga stvarima i potpuno onemogućiti – tvrde umirovljeni učitelj Branko Lončar i njegov susjed Željko Kralj.

Ulaže se i u bolju opskrbu pograničnog Osonjaka kod Vrbna, gdje je već položeno dva kilometra srednjenaponske trase, a gradi se i nova trafostanica. U pripremi je i početak rekonstrukcije niskonaponske mreže u zaselku Pintarići. Sve to omogućit će mještanima pograničnih naselja da u svojim kućanstvima napokon počnu živjeti bez ograničenja što ih donosi slab napon.  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije