Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISKUSTVA S AUTOCESTE

'Kad sjednemo u kućicu ne stignemo ni na WC, a domaći turisti su puno nervozniji'

Božidar Paljug i Jurica Hovorka
Foto: Screenshot
1/2
02.08.2018.
u 14:13

Ovog vikenda nas očekuje još veći promet, najgori vikendi su kraj sedmog i početak osmog mjeseca, kaže Božidar Paljug

Još veća gužva očekuje se ovoga vikenda na hrvatskim autocestama, a o tome kako je usred ljeta raditi na naplatnim kućicama i kako izbjeći prometni kolaps u našem su studiju govorili su Božidar Paljug, voditelj smjene u HAC-u i blagajnik Jurica Hovorka.

– Ovog vikenda nas očekuje još veći promet, najgori vikendi su kraj sedmog i početak osmog mjeseca, mi smo se i prije pripremili za te vikende koji dolaze. Bit će sigurno jači vikend što se tiče stranih turista i domaćih – rekao je Božidar Paljug.

Blagajnik Jurica Hovorka vozačima savjetuje da krenu što kasnije na put, primjerice u 20 sati navečer.

– Ako se nađu u gužvi, najbolje bi bilo da izađu u Karlovcu ili Jastrebarskom, to je onda najbrži put do Zagreba – rekao je.

A što gužve na autocestama znače za zaposlenike, otkriva:

– Velika kolona znači da ćemo raditi 8 sati minimalno, bez pauze, kad sjednemo u kućicu ne dižemo se do kraja smjene. Vruće je, prolaze kamioni, ispušni plinovi, prozor mora biti otvoren, makar imamo klimu. Nekad ne stignemo ni na WC, tu i tamo ako nas netko dođe zamijeniti na koju minutu.

Paljug kaže kako ima  pripremljenih vozača, no većina je nepripremljena.

– No, razumijemo strance, oni žele potrošiti kune koje su im ostale. Oni su i strpljivi, naši domaći korisnici su malo nervozniji – kaže Paljug.

Ključne riječi

Komentara 43

Avatar John Dillinger
John Dillinger
14:38 02.08.2018.

Domaći turisti su platili i plaćaju svaki kilometar te autoceste, a naplatne kućice i takav sustav naplate postoji samo zahvaljujući HDZu i SDPu, da bi se paraziti i njihove obitelji imali gdje zapišljavati...

NA
Napalm
14:30 02.08.2018.

A da uvedete vinjetice, ne bi trebali sjedati u kućice! Joj, ali onda ne bi mogli muljati i uhljebljivati! Sorry na prijedlogu za vinjete...

CA
carlogiordano
14:59 02.08.2018.

Sve bi bilo u redu da poslujete barem na nuli, ali ne, gomila rodijaka i netijaka preko veze zaposlena na izmišljena radna mjesta, i onda nam je zbog vas gorivo toliko skupo, jer se vaš gubitak ugradi u njegovu cijenu. Mi smo u kapitalizmu? Ovo je teški parazitski socijalizam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije