Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mišel Jakšić

Kad si fokusiran na gospodarstvo, nemaš vremena za ideologiju

Zagreb: Konferencija Pametni gradovi, gradovi budućnosti
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/4
30.06.2020.
u 18:55

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, kandidat je SDP-a u 2. izbornoj jedinici

U predizbornoj kampanji opet dominiraju ideološke, svjetonazorske teme. Kako to komentirate? Dojam je da se u takve rasprave političari sa sjeverozapada rijetko uključuju...

Sjeverozapad Hrvatske najjače je gospodarsko uporište i pokretač trendova u našoj zemlji. Kad si fokusiran na gospodarstvo i rast društvenog i komunalnog standarda, nemaš vremena za ideologiju ni potrebe za njom. Svakodnevno se boriš za veće plaće, bolje ceste, besplatne radne bilježnice, stipendije, mjesta u vrtiću... Nemojmo zaboraviti da se na sjeverozapadu pojavila i istaknula jedna nova generacija političara kojoj i sam pripadam. Ideološke teme, ustaše i partizane, smanjenje temeljnih prava žena i manjina... silom žele nametnuti HDZ, Škoro i Raspudić. S jedne strane to rade jer nemaju odgovore na pitanja koja danas muče moderni svijet pa misle da će povratkom u srednji vijek sakriti vlastitu nekompetentnost, dok s druge strane možda žele isprati neke grijehe iz prošlosti.

Kako vidite odnos Vlade Andreja Plenkovića prema Koprivničko-križevačkoj županiji i gradu Koprivnici, kojem ste na čelu? Izdvaja li država dovoljno novca za taj kraj ili ga zanemaruje?

Naš kraj oduvijek uplaćuje u državni proračun više nego što nam se iz njega vraća. Zanemarivanje ovog kraja ogleda se u odnosu prema Podravki, na koju HDZ oduvijek gleda kao na vlastiti bankomat, brzoj cesti koju već godinama obećavaju, a već smo je mogli napraviti od listova novinskih papira punih njihovih obećanja. To možemo vidjeti i na primjeru Sveučilišta Sjever, koje u režiji HDZ-a i njegovih “žetončića” dobiva najmanje sredstava od svih sveučilišta u RH. Kod nas država ne gradi nove škole i dvorane, a tu je i odnos prema poljoprivredi koju je HDZ sistemski uništio. Odgovornost snose i lokalne HDZ-ove političke elite koje su šutjele, kao i “žetončići” koji su im se prodavali pa nakon toga stoički šutjeli. Ovim putem jamčim da ću svojim glasom u Hrvatskom saboru i borbom za ovaj kraj svu tu nepravdu promijeniti.

Kad se govori o problemima u KKŽ-u, u top tri redovito je loša prometna povezanost. Što je s brzom cestom i drugim kolosijekom? Koja su još dva najveća projekta koja ćete gurati u Saboru?

Brza cesta je top prioritet, zatim vraćanje Podravke na listu tvrtki od strateške važnosti za Republiku Hrvatsku te ulaganje u naše škole i Sveučilište Sjever.

Kakav rezultat Restart koalicija očekuje u 2. izbornoj jedinici? Prve ankete govore o prilično izjednačenoj borbi.

Imamo pozitivan trend, vodimo, listu nam nosi Rajko Ostojić kao definitivno najjači nositelj od svih ponuđenih. Siguran sam da će pobjedničkom rezultatu doprinijeti i sinergija župana Bajsa, gradonačelnika Rajna i moje malenkosti. Mi smo najbolje jamstvo borbe za naš kraj.

Često se kao čelnike najjačih stranaka i moguće premijere nakon 5. srpnja uspoređuje Plenkovića i Bernardića, za kojeg u HDZ-u kažu da nije “materijal” za premijera. Što vi na to kažete?

Davor Bernardić pokazao je moć okupljanja, vođenja tima i zato SDP s njime na čelu izlazi i s europarlamentarnih i predsjedničkih izbora kao pobjednik, a taj ćemo trend nastaviti i na parlamentarnim izborima. Andrej Plenković samoproglašeni je megalider koji nosi stigmu gubitnika kojem je gotovo cijela Vlada morala otići zbog sumnje na korupciju, a zadnjim potezima u koronakrizi pokazao je pravo lice i sebe i HDZ-a koje nam govori – bitna nam je samo vlast, novac i moć, a baš nas briga za zdravlje i zaštitu interesa građana Hrvatske.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije