Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dačić bocka sad

'Kad se vrijeđa Isusa, to je u redu, kad je riječ o Muhamedu, uhićuju'

ivica dačić
Marko Mrkonjić/PIXSELL
04.10.2012.
u 14:00

Sjetite se prije dvije godine kako je Beograd izgledao. Nećemo dozvoliti da Beograd više tako izgleda. S druge strane, i Europska unija, ako misli da je to uvjet za ulazak u EU, neka kaže – rekao je Dačić o zabrani Parade ponosa.

Nakon što je donesena odluka o zabrani Parade ponosa u Beogradu, na pitanje novinara je li to poraz za Srbiju, premijer Ivica Dačić odgovorio je da nije, nego da je to "pobjeda za Srbiju", piše B92.

Dodao je i da "nitko neće nikome govoriti što se treba dogoditi u Beogradu, ni Europska unija, ni druge zemlje svijeta, ni ijedna ekstremistička ili radikalna organizacija".

– Sjetite se prije dvije godine kako je Beograd izgledao. Nećemo dozvoliti da Beograd više tako izgleda. S druge strane, i Europska unija, ako misli da je to uvjet za ulazak u EU, neka kaže – rekao je Dačić.

Organizatori Parade najavili su da će se obratiti Ustavnom sudu, a umjesto tog skupa bit će održana Parada između četiri zida.

Član Organizacijskog odbora Goran Miletić poručio je da "Parada nije cirkus koji će nestati" iz grada i istaknuo da će predstavnici LGBT populacije "biti i ostati tu i idućih godina".

Dačić je danas još oštro osudio i izložbu "Ecce homo", koja je izazvala oštru javnu polemiku zbog načina na koji tretira osnovne simbole kršćanstva.

– Kao što neki smatraju da se ne smiju osporavati prava kad je riječ o njihovoj seksualnoj orijentaciji, tako nitko ne smije izvrgavati ruglu vjerske osjećaje drugih – rekao je premijer Srbije zaključivši bockanjem Amerikanaca koji, kako je rekao, uhićuju ljude koji vrijeđaju Muhameda dok isto ne vrijedi za one koji isto čine s kršćanskim vrijednostima.

– SAD je izrazio razočaranje što je Parada ponosa otkazana, a mislim da je trebao izraziti protivljenje kad je izložbom izvrgnut ruglu Isus Krist – napominje Dačić.

>>Dačić zabranio održavanje Parade ponosa u Beogradu

Komentara 48

HS
hsinisa
14:10 04.10.2012.

Eto i jedne pametne iz srbije..

BM
Boris Markovic
14:40 04.10.2012.

Ja sam 100% na strani pedera i lezbejki. Dacic je trebao da predvodi Paradu, a ne da je zabranjuje.

Učitelj
14:11 04.10.2012.

Pa kad priča Hrvat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije