Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Kad mislimo da ne može gluplje, osvane novi kviz koji vrijeđa inteligenciju

Pet na pet
Zarko Basic/PIXSELL
20.03.2014. u 14:00

Kviz "Pet na pet" jednostavno brutalno vrijeđa inteligenciju gledatelja. Zamišljen je kao sušta suprotnost kvizu "Tog se nitko nije sjetio", ali po pitanjima i konceptu ne odskače ni po čemu od svog prethodnika.

Kad mislimo da ne može gluplje, RTL nas uspije demantirati.

Kviz "Pet na pet" jednostavno brutalno vrijeđa inteligenciju gledatelja. Zamišljen je kao sušta suprotnost kvizu "Tog se nitko nije sjetio", ali po pitanjima i konceptu ne odskače ni po čemu od svog prethodnika. Gledajući to, čovjek se mora zapitati gdje, zaboga, živimo. A živimo u realnosti u kojoj Putin drma svijetom, a svi na njegove poteze žmire. Ili se bar prave slijepima. U Dnevniku Nove TV novim potezima ruskog "monarha" posvetili su zavidne minute. Ali i dalje nismo doznali koji je to stav zapadnih saveznika i do kad će se trpjeti Putinovo provođenje samovolje. Sve to miriše na jednu veliku teoriju zavjere u kojoj veliki dijele, a mali ispaštaju. Već toliko puta viđen scenarij. Za sve nas kojima je "visoke" politike previše, tu je poznata deviza kruha i igara, ili, čitaj, Liga Prvaka.

Gledajući ta vrhunska nogometna nadmetanja čovjek jednostavno, uz pivo i kikiriki, bar u tih 90 minuta, zaboravi na surovu realnost u kojoj živi. I upravo stoga tim modernim gladijatorima treba se naklonit do poda. Zato jer nam na tih sat i pol, u maniri najboljih iluzionista, prodaju idealnu stvarnost, lišenu problema, rata, izbjeglica, gladnih i bosih. U tih 90 minuta, s kojima se, priznajem, lako poistovjećujem, jedini problem navijača je hoće li bodove upisati Manchester ili Borussia. I hvala im na tome. Upravo to je uloga televizije. Uljepšati stvarnost. A stvarnost u kojoj se igra najdivniji nogomet, ona je u kojoj bih se rado izgubila, zaboravivši pritom, bar na trenutak, na Putina, glad, jad i bijedu.

Plus

Goran Vlaović ponovno se pokazao kao vrhunski sukomentator u uvodnim emisijama Lige Prvaka. Čovjek jednostavno vlada materijom. A pritom je i elokventan

Minus

Gledajući emisiju "Hrvatska uživo" čovjek se mora zapitati je li Maja Sever voditelj ili gost. Angažman voditelja je poželjan, ali kad, doslovno, otmu riječ gostima, to je zabrinjavajuće

Komentara 6

IM
Immanuell
15:09 20.03.2014.

Zašto mislite da vrijeđa gledateljevu inteligenciju? Pa dotični gledatelj se dokazao kao fan gluposti birajući si uvijek pogrešnu vlast u 2 desetljeća postojanja njega kao samostalnog subjekta na svjetskoj sceni. To nešto znači kad tako dugo mazohistički "uživaš", ovaj kviz će zasigurno zadovoljiti zahtjevno gledateljstvo. Ja vjerujem u sreću naše nacije.

KI
Kissinger
19:08 20.03.2014.

martina,nemoj gledati--ako neznaš sama pozovi nekog da ti nađe odgovarajući kanal.od kad ide ovaj "kviz" tisuće obitelji zaboravili na DNEVNIKE.

Avatar comparator
comparator
20:21 20.03.2014.

Slažem se s Vašim komentarima u svim detaljima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije