Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sretno udomljen

Kad mi je Flynn polizao suze, znala sam da mi ga je poslala moja Misty

21.02.2021.
u 11:00

Samo jedan pogled na Flynna bio je dovolja da Vesni Režonji iz Mojstrane zaigra srce, znala je da mora spasiti tog psa. Dodaje kako je i Flynn spasio nju jer tugovala je za kujicom s kojom se tek oprostila. Uz Flynna je upoznala i svoga životnog 
partnera Robija i njegovu kujicu Nio, povezala su se četiri ranjena srca

Samo jedan pogled bio je dovoljan da Flynn osvoji Vesnu Režonju iz Slovenije. Zaigralo joj je srce, iako je tugovala zbog gubitka svoje kujice Misty.

– Otišla je prerano, a u trenucima kad sam je na podu svoje kuhinje držala u naručju i opraštala se od nje, molila sam je da mi pošalje nekoga kome sam potrebna, da naš oproštaj dobije neki smisao. U suzama sam je otpratila tamo gdje nema boli i ostala sama. I onda sam ugledala Flynna na Facebooku – prisjeća se Vesna i dodaje da je odmah kontaktirala Antonija koji je i objavio da Flynn traži dom. Kad je saznala da još nije udomljen, odlučila je krenuti u Zagreb.

– Stigla sam u dom pun pseće ljubavi i topline. Flynn je bio zaigran, sretan, ljubazan. Kad je dobio dozu zagrljaja i kolačića, legao je ispod stola. Antonio je želio znati što se dogodilo s mojim psićem. Suze su mi navirale kad sam počela pričati. U tom trenu Flynn je izašao ispod stola, skočio do mene i počeo mi lizati suze. Nini i Antoniju to je bilo dovoljno, znali su da sam ona prava jer Flynn je odabrao – priča nam. Prošlo je tjedan dana i Vesna se ponovno vratila u Zagreb, ovaj put došla je po Flynna.

– Kad smo se vratili kući, prvo je skočio na kuhinjski pult i kauč, trčao je po kući kao sumanut. Prošlo je nekoliko mjeseci dok nije naučio da kuća nije trkalište. Mojstrana je postala njegov dom, on moj lijek za ranjeno srce, a ja njegovo utočište i sigurnost – kaže nam udomiteljica. Šetnje prirodom bile su za Flynna pune uzbuđenja, nije imao vremena za obavljanje nužde, kao da je morao nadoknaditi sve izgubljeno vrijeme. Još uvijek je u nekim situacijama jako uzbuđen pa ga mora smirivati.

– On je pas koji bi učinio sve, samo da bude uz čovjeka. Jako je poslušan, frizbi mu je omiljena igračka i voli učiti nove stvari. Povremeno želi preuzeti ulogu vođe, ali mu onda pokažem da nije na njemu da me štiti već da mi bude suputnik na svim stazama – objašnjava Vesna Režonja i dodaje kako je, zahvaljujući Flynnu, i sama pronašla sreću. Upoznala je svog životnog suputnika Robija Domunkoša.

– Flynn je upoznao spašenu kujicu Nio, a ja njezina vlasnika. Povezala su se četiri ranjena srca. Lijepo nam je zajedno i drago nam je što smo se našli – ističe.

A Flynnova priča počela je kad je prije dvije i pol godine spašen iz jednog romskog naselja. Bio je još štene, svaka kost mu se mogla napipati koliko je bio mršav, imao je demodex, tijelo mu je bilo prekriveno krastama, a bio je i ozlijeđen. No, privlačio je svojim neodoljivim očima punim topline, a krasile su ga i posebno velike uši.

– Umjesto da trči, igra se i istražuje, morao je mirovati zbog slomljene šape. Strpljivo je podnosio previjanja, injekcije, preglede. I svima je zahvaljivao pusama. Bio je nevjerojatno uredan i dobar. Izuzetno pametan, sve je prihvaćao i brzo učio, a najsretniji je bio kad su mu napokon skinuli longetu i kad je mogao juriti – pričaju Nina i Antonio, koji su Flynnu otvorili vrata svog doma u Zagrebu. U njemu se Flynn oporavljao u društvu drugih pasa. Učio je od njih, uživao u igri s njima, bio je dadilja mlađim štencima.

– Predivno je bilo gledati kako se oporavlja i iz ružnog pačeta pretvara u predivnog labuda. Postajao je sve ljepši, dlaka se oporavila, dobila sjaj, kraste su nestale, udebljao se. I dalje je imao tople, smeđe oči i ogromna uheka – kaže Nina. Puno ljudi pomagalo im je oko Flynna, donacijama i oglašavanjem da traži dom. Između ostalih, na svojoj Facebook stranici oglasilo ga je i  i Društvo Pomagamo preživeti zavrženim živalim iz Slovenije, gdje ga je Vesna i vidjela. Sve što im je ispričala u prvom telefonskom razgovoru bilo je upravo ono što su željeli za Flynna. Njih dvoje kao da su stvoreni jedno za drugo, kaže Nina. Rasplače se i danas kad se sjeti prvog susreta. A Vesna Režonja sigurna je da je za sve zaslužna i njezina Misty.

– Kad mi je tog dana oblizao suze s obraza, znala sam da se Misty pobrinula za našu priču. Ja sam spasila njega, on je spasio mene, a Misty nas oboje – ističe.

Ključne riječi

Komentara 11

AN
antuntun123
10:08 22.02.2021.

Djeca su obaveza i trošak, za ljubitelje pasa.

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
14:56 21.02.2021.

Kad ovo čitam znam da je svijet otišao kv.....

Avatar Leftard_logic
Leftard_logic
11:19 21.02.2021.

Psihopate

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije