Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oštro na linića

'Kad Linića udari sunce, onda mu ni svaka blagajna nije blagajna'

Slavko Linić
Patrik Macek/PIXSELL
30.07.2013.
u 11:36

- Pričati kako kod ugostitelja ne smije biti ni kuna više ili manje u blagajni dok isto pravilo ne važi i kod trgovaca u velikim trgovačkim lancima uz obrazloženje koje je dao nešto je najgluplje što smo do sada čuli od njega, smatra BUZ

"Kada ministru sunce udari u glavu, onda mu ni svaka blagajna nije blagajna", tim su se riječima Stranka Blok umirovljenici zajedno (BUZ) i njihov predsjednik Milivoj Šipka osvrnuli na jučerašnje gostovanje ministra financija Slavka Linića u emisiji "Nulta točka" u kojem je, među ostalim, komentirao i slučajeve zatvaranja ugostiteljskih objekata zbog 100-tinjak kuna viška u blagajni.

Priopćenje BUZ-a prenosimo u cijelosti:

Ako ono što je ministar Linić u jučerašnjoj emisiji „Nulta točka“ izgovorio nije posljedica velikih vrućina koje vladaju posljednjih dana onda se dobrano moramo zamisliti nad njegovim psihičkim zdravljem, a posebno nad posljedicama koje će rad njegovih „eskadrona“ ostaviti za sobom.

Pričati, da ne rabimo koju težu riječ za ono što je izgovorio, o tome kako kod ugostitelja ne smije biti ni kuna više ili manje u blagajni dok istovremeno isto pravilo ne važi i kod trgovaca u velikim trgovačkim lancima uz obrazloženje koje je dao je nešto doista najgluplje što smo do sada čuli od ovog vrlog „Kuku-riku“ ministra. Od samog obrazloženja kako se radi o velikoj razlici u dnevnom prometu trgovaca i ugostitelja pa stoga i ne mogu biti u istom tretmanu glede viška – manjka u blagajni je još poraznije da ministar Linić svojim obrazloženjima pokazuje da sa stvarnošću doista nema baš nikakve veze, jer da nije tako, onda bi valjda znao ili barem pitao bilo kojeg trgovaca ili blagajnicu koji bi mu svakako kazali da je gotovo nemoguće u blagajni imati u kunu točno koliko je evidentirano izdanim računima.

Pa zar ima itko tko nije doživio da mu je blagajnica (ili blagajnik) vratio više ili manje novca no što je trebao?

Zar se baš ni jednom nije desilo da ste i sami ostavili pola kune ili više jer vam se naprosto ne čeka da blagajnica kod kolegica pronađe sitniš kojeg u tom trenutku nema u svojoj blagajni?

I što bi sada trebalo uraditi držeći se Linićevih pravila?

Zapečatiti odmah doslovno sve trgovine i oderati svima drakonske kazne jer budite sigurni da iskustva iz prakse kažu da od 100 blagajni u njih najmanje 95 neće baš u kunu odgovarati evidentirani promet sa stanjem u istoj, a ista je stvar naravno i sa ugostiteljima, jer svi koji su ikada bili posjetitelji nekog od bezbrojnih štekata tijekom turističke sezone dobro znaju da konobari, kojih nikada nema dovoljno, naprosto jure oko stolova bez prestanka cijelo svoje radno vrijeme te da je isto tako kao i kod trgovaca gotovo nemoguće u blagajni imati baš u kunu točan iznos koji je evidentiran izdanim računima. Dakle već je i maloj djeci jasno kako nije niti uopće smije biti problem u tome da li je u blagajni više ili manje novca od evidentiranih računa. Pozornost odnosno kontrolu treba usmjeriti na glavni problem, a to je da li se kontrolira urednost izdavanja računa!? Sve drugo dosita nije bitno…. jer gost primjera radi može biti i počašćen, ili pak pobjeći neplativši račun što baš nije rijetkost?!

Ako je za sve prethodno navedeno jedina sankcija teatralno pečaćenje objekta usred radnog vremena uz pratnju interventne policije koji na taj način i nezakonito rastjeruju goste, onda se zacijelo radi prije o neznanju, nesposobnosti i nemoći Vlade odnosno samih ministara no o nekom opravdanom lovu na utajivače poreza.

Ministe Liniću, sjedi jedan!  

>> Linić: Dajem napojnice, novac neka stave u čašu na šanku!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije