Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prosvjed podrške za Franu Lučića:

'Kad je godišnjica tragedije svi dođu, tapšaju ga, ali od toga nema ništa'

Prosvjed podrške Frani Lučiću
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/13
19.02.2019.
u 10:13

Frane Lučić je 1. veljače  djelomično dobio spor protiv Grada Šibenika i Republike Hrvatske koji mu moraju isplatiti 1,75 milijun kuna odštete, a uz troškove tuđe pomoći i njege, izgubljene zarade, poboljšane prehrane te kamate višemilijunsku odštetu

Započeo je prosvjed i podrška vatrogasaca iz DVD-a Tisnog Frani Lučiću jedinom vatrogascu koji je preživio kornatsku tragediju 2007. godine.

Lučić je 1. veljače  djelomično dobio spor protiv Grada Šibenika i Republike Hrvatske koji mu moraju isplatiti 1,75 milijun kuna odštete, a uz troškove tuđe pomoći i njege, izgubljene zarade, poboljšane prehrane te kamate višemilijunsku odštetu.

Video: Prosvjed podrške Frani Lučiću

No, na tu presudu žalbu je podnio DORH pa se agonija Frane Lučića nastavlja i dvanaestu godinu od tragedije u kojoj je teško stradao i u kojoj je tijekom rutinske intervencije gašenja požara na otoku Kornatu živote izgubilo 12 vatrogasaca iz Šibenika, Vodica i Tisnog.

- Kad je godišnjica tragedije svi dođu u Tisno i tapšaju ga. Svi su po DVD-u, slikaju ga, svi su ljubazni, ali od tapšanja nema ništa. Kada ti dani prođu, Frane ostane sam. Mi smo tu, mi se susrećemo i pričamo s njim, a ovo nam je svakodnevna tema. Nije svejedno gledati čovjeka kako pati. Ovaj prosvjed neka pokaže da smo tu. Želimo da sve već jednom završi i da mu se bar u maloj mjeri olakša život jer bol koju on osjeća, mi ne možemo ni zamisliti. Iskreno se nadam da će se naš apel čuti i da će doći na pravu adresu - istaknuo je Zvonimir Čorkalo, predsjednik DVD-a Tisno, javlja Šibenik IN.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije