Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
alternativni udžbenik

Kad dođe Radost, prvi je sat uvijek rezerviran za čitanje

Foto: Branimir Bradarić
14.06.2019.
u 12:55

Zahvaljujući donaciji Adrisa učenici nižih razreda OŠ Mitnica iz Vukovara svaki mjesec dobivaju besplatni primjerak časopisa Radost

Zahvaljujući donaciji Adris grupe svi učenici nižih razreda OŠ Mitnica iz Vukovara svakoga mjeseca besplatno dobivaju primjerak dječjeg časopisa Radost. Učiteljica 2.a razreda ove škole Vesna Jakovljević kaže da je, kada stigne novi primjerak časopisa, dan rezerviran za Radost.

– Djeca se jako vesele Radosti, a vesele se jer im se sviđa. Kada dođe novi broj, taj prvi sat rezerviran je za Radost kako bi vidjeli što ima, prelistali, pročitali, prokomentirali. Međutim, Radost i nama učiteljima puno koristi pa je često koristimo kao alternativni udžbenik – kaže Jakovljević.

Pojašnjava da je razlog tome činjenica da časopis dobivaju sva djeca tako da nema izdvajanja. I sama ga, stoga, često koristi u nastavi posebno kod vježbanja čitanja, medijske kulture. Dobro im dođe i to što Radost prati plan i program nastave, ali i razne važne datume, blagdane, godišnja doba…

– Možemo samo zahvaliti Adrisu što je našoj djeci omogućio da svi dobivaju Radost. Na ovaj način potiče se i navika čitanja kod djece, odnosno poticaj je to da steknu naviku čitanja časopisa i knjiga, a ne samo da vrijeme provode na laptopima, tabletima ili mobitelima – rekla je Jakovljević.

Učenik 2.a Šimun Miličević kaže da redovito čita Radost te da u novom broju uvijek najprije potraži stripove te stranice s mozgalicama i slično.

– Imam doma sve stare brojeve Radosti pa kada mi je dosadno malo pa ih prolistam i gledam. Sviđaju mi se i tekstovi o životinjama, ali i posteri koje također čuvam – rekao nam je Šimun.

I njegova prijateljica iz razreda Julija Škorić čuva sve stare brojeve Radosti koje svako malo, kada naleti na njih, prelista i čita.

– Kada dobijemo novi broj, najprije pročitam strip Vučić Nosko. Volim pregledati i stranice s tekstovima, pjesmicama i crtežima djece koja šalju svoje radove. U Radosti ima mnogo lijepih priča, tekstova o životinjama, stripova, pjesmica… Jako mi se sviđaju i posteri koje sve čuvam – rekla nam je Julija.

Učenica istog razreda ove vukovarske osnovne škole Sara Boroš kaže da je pročitala sve tekstove iz svih brojeva 
Radosti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije