Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ljubljanska banka
Povratak na članak

Kacin: Hrvatska i Slovenija mogu učiti od Srbije i Kosova

Hrvatska odavno zna stav slovenske vlade, ali svejedno pokušava igrati poker na međunarodnoj sceni na svoju štetu, rekao je izvjestitelj EP-a za Srbiju

Komentari 13

NO
novahrvatska
09:52 23.01.2013.

Da, stvarno puno možemo naučiti od Srbije i Kosova, da nema NATO-a već bi planuo novi rat!

VL
NO
normalac
10:20 23.01.2013.

Ako taj Kacin misli da Hrvatska ima odnose sa Slovenijom kao i Kosovo sa Srbijom tada predstavlja sramotu svog naroda. Zaista je žalosno da se takvi ljudi uopće bave politikom. EU bi trebala takve ljude ignorirati, a ne ih postavljativljati za izvjestitelje za neke države. EU mora imati neke kriterije. U slučaju Kacina ih nema. Sramota za EU.

VL
DU
Deleted user
09:57 23.01.2013.

Hrvatska vlada nesto mulja i sve je ovo istina sto Kacin izjavljuje,samo dragi Bog znade sto je Jadranka Kosor potpisala,prilikom potipisivanja pristupnom ugovoru,o nastavku pregovora,ali toce izgleda poceti uskoro da se saznaje,nije samo Piranski zaljev i LJ.Banka u pitanju,vidjece se uskoro sva ta muljaza od strane bivse vlade.

VL
NO
normalac
10:02 23.01.2013.

Spor oko Ljubljanske banke ne ovisi nimalo o stvavovima neke vlade već o međunarodnim pravnim normama. Prošla Hrvatska Vlada nije imala mandat da zbog tobožnjeg ulaska u EU potpiše ucjenu Slovenije i pretori tih 200 milijuna eura u javni dugg odnosno štetu vlastite države. Ova Vlada nema mandat to tako uraditi. Sastanak na vrhu kojeg potencira g. Kacin vrhunac je licemjerstva. Slovenci idu na to da će kao zbog mira u našoj kući Hrvatska izgubiti čak 200 milijuna eura!!! Takve nebuloze treba odbaciti, a ako je Sloveniji u interesu suprotstavljati se cijeloj EU neka joj je. Premijer niti predsjednik niti slučajno ne smiju potpisati nešto na štetu Hrvatske i pazite 200 000 000 eura koje su u Sloveniji, a kao neka ih mi vratimo. Malo morgen.

VL
BA
balic
10:05 23.01.2013.

Kacin.... Hrvatska i Slovenija bi mogle uciti od Srbije i Kosova.... Ucite ,Hrvatska ne trazi vase nego svoje... Gdje je problem... Godinama nas ucjenjujete gdje god mislite da mozete... Ne smjemo popustit pa nek je i po cijenu ne ulaskaaska u EU 1:7.2013... Popustit vama znaci popustit svima koji misle da nas mogu ucjenjivat.

VL
ZJ
zjerko44
10:05 23.01.2013.

mi hrvati jesmo emocionalni, nama je vecina slovenskog naroda sklona i prijateljska,ali nisu oni krivi što imaju takve politicare kao jelko kacin nek procita sto je za njega rekao dodik izgleda da taj puta nije slagao.nismo nikad sa slovenijom imali odose kao srbija sa kosovom necemo ni imat iz razloga sto kacin nerazumije,kad im se malo zaprijet bojkotom slovenskih proizvoda traži korektan odnos pa nek se zapita kolika je njihova korektnost prema hrvatskoj ima se vremena za bojkot i druge mjere prema sloveniji zavisi od njihovih poteza,.

VL
BA
balic
10:12 23.01.2013.

Ja mislim da ni prijasnja vlada nije nista drugo radila nego trazila svoje-nase... Da je Kosor nesto drugo potpisala vec bi se Slovenci na to pozvali,ali posto nije , opiru se na sve moguce nacine ... Izlaze sa novim ucjenama...

VL
UT
utrna
10:15 23.01.2013.

Neka blokiraju Hrvatskoj to ce donijet stetu a onda bi ja sve odnose sa slovenkim poduzetnicima prekino i neka zive sami, A nase novce i nasu zemlju nedamo i nece nas ucjenjivat ta propala dezava.

VL
NA
navijeke
11:11 23.01.2013.

Ne treba tome pridavati osobitu važnost, to je samo standardno slovensko huškanje javnosti na 'hrčke' kao oblik borbe za vlast. I nama dobar podsjetnik da u međudržavnim odnosima ne postoj nešto što se naziva 'prijateljska država', postoje samo države čiji se interesi trenutno poklapaju s našim ili ne. Slovenski interes je jasan, ne vratiti (budimo iskreni do kraja) ukraden novac i ako je moguće proširiti svoj teritorij na štetu trenutno slabijeg susjeda. Čim uđemo u EU sve slovenske mogućnosti ucjenjivanja zauvijek su iscrpljene, Slovenija gubi dosadašnju ulogu 'istočnih vrata EU' i ponovo postaje ono što je oduvijek bila - odmorište uz cestu na putu ka interesantnijim destinacijama

VL
Avatar 123456
123456
19:02 23.01.2013.

Svašta je nalupetao ovaj Slovenac, a stvar je do kraja jednostavna - Slovenci samo trebaju vratiti novac koji su ukrali i problem je riješen. Pa to im je posve jasno priopćio i Sud za ljudska prava iz Haaga. Ne mogu vjerovati koliko lopovluka u tako maloj zemlji.

VL
DU
Deleted user
21:07 23.01.2013.

23.01.2013.u 15:57h Risnjak je napisao/la: ----- @ Risnjak, pričaš gluposti, tko si ti da nekome nadređuješ a prije svega prijetiš, kratko i jasno mislim da si bolesna osoba, a njima možeš samo da popušiš kur*c.

VL
DU
Deleted user
21:10 23.01.2013.

23.01.2013. u 19:02h 0000 je napisao/la: ----- @ 0000, zna se što je sud u Hagu rasudio (stvar nije punomoćna), a to za HR ne važi. HR je već dugo od toga potpisala nekakav međunarodni dokument i toga se ona mora držati, u suprotnom nije kredibilna država, mislim da je to svima jasno, zato ne pričaj gluposti.

VL
SA
Savjest
08:00 24.01.2013.

23.01.2013. u 11:11h navijeke je napisao/la: Čim uđemo u EU sve slovenske mogućnosti ucjenjivanja zauvijek su iscrpljene, Slovenija gubi dosadašnju ulogu 'istočnih vrata EU' i ponovo postaje ono što je oduvijek bila - odmorište uz cestu na putu ka interesantnijimm destinacijama.” Mogućnosti ucjenjivanja će vjerojatno biti iscrpljene, ali ne i mogućnosti daljeg pregovaranja te rješenja problema. Iz svega bi se moglozaključiti da bi i EU moglo odgovarati da Slovenije blokira ulazak Hrvatske u EU, kako bi ubrzala promjene Lisabonskog sporazuma po kojima ovakve ucjene više ne bi bile moguće. Dakle, mogli bismo očekivati da bi ulazak Hrvatske u EU bio odgođen za oko dvije godine.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.