Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJE S DESNA

‘K. Grabar-Kitarović uzalud se pokušava svidjeti svima’

Zlatko Hasanbegović
Foto: Robert Anic/PIXSELL
18.02.2019.
u 10:20

Most ne zanimaju političari koji mijenjaju stavove ovisno o tome kako mijenjaju savjetnike, izjavio je Nikola Grmoja

Politički zaokret predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović na desnom su političkom spektru doživjeli kao dokaz njezine prevrtljivosti. Na njezino priznanje da je pogriješila kada je “za dom spremni” nazvala starim hrvatskim pozdravom, politički tajnik Mosta Nikola Grmoja uzvratio je kako “Most ne zanimaju političari koji mijenjaju stavove ovisno o tome kako mijenjaju savjetnike”.

Ponovio je kako je riječ o pozdravu koji je promoviran i kompromitiran u vrijeme ustaškog režima, da ga ne treba koristiti, ali i da su ga u Domovinskom ratu koristili HOS-ovci “bez kojih Hrvatska ne bi bila slobodna”. Grmojin stranački šef Božo Petrov nije se htio upuštati u ocjenu samog pozdrava ni nagađati zbog čega je predsjednica promijenila retoriku.

– Prepustit ćemo lelujavim političkim personama da se sami prepiru sa svojim savjetnicima i svojim bivšim savjetnicima – poručio je Petrov.

Zlatko Hasanbegović (NH) tumači da se Kolinda Grabar-Kitarović pokušava svima svidjeti. Podsjeća da je to pokušao i njezin prethodnik Ivo Josipović, koji se također u zadnjoj fazi mandata riješio savjetnika za kojega je procijenio da bi mogao iritirati birače (Deana Jovića, op.a.) te financirao film o vukovarskom branitelju, HOS-ovcu Jeanu Micheleu Nicolieru.

– Epilog takve politike bio je da ga je puk prozvao rejting-efendijom, a izbore je svejedno izgubio. Iz njegova primjera svaki bi državnik trebao naučiti da se u politici, kao i u životu, ne možete svima svidjeti. Od odgovornih državnika očekuje se da artikuliraju jasna stajališta o svim političkim, a u hrvatskom slučaju i o povijesnim prijeporima, neovisno kako će se to odraziti na tzv. rejting – kaže Hasanbegović.

>> Pogledajte video: Nikola Grmoja kaže da je Andrej Plenković nasrnuo na njega

Komentara 125

IV
ivamatic69
11:31 18.02.2019.

pokušali su posvađati i razdvojiti Kolindu i HDZ preko likova kao što su Bujanec i Radeljić, sitnih paraobaviještajnih provokatora, sad kad nisu uspjeli, sad ide faza2 napad na Kolindu. svojim potezima tzv. desnica samo ide u prilog ljevici

BO
Bojance
11:29 18.02.2019.

Ženu koja je dobila milijuna glasova na izborima komentiraju politički marginalci koji su ispod izbornog praga!

MA
matti
13:19 18.02.2019.

Moj glas vise nece dobiti. Svi moji glasaju za NZH

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije