Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sjeverna koreja

Južnokorejski dužnosnik: Kim Jong-un je u komi, kontrolu preuzima njegova sestra

FILE PHOTO: North Korean leader Kim Jong Un and his sister Kim Yo Jong attend a meeting with South Korean President Moon Jae-in at the Peace House
Foto: POOL New/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
24.08.2020.
u 08:31

Kim je ove godine viđen u javnosti svega nekoliko puta, a pojavile su se i glasine da se u travnju borio za život

Sjevernokorejski diktator Kim Jong-un, prema tvrdnjama južnokorejskog dužnosnika, nalazi se u komi, a prenio je vlast na svoju sestru. 

Chang Song-min, bivši pomoćnik južnokorejskog predsjednika Kim Dae-junga, ustvrdio je da vladar Sjeverne Koreje teško bolestan što dokazuju i njegovi ograničeni javni nastupi ove godine, piše New York Post

"Procjenjujem da je u komu, ali da je još uvijek živ", rekao je dužnosnik južnokorejskim medijima. 

Dodao je i da je mlađa sestra Kim Jong-una, Kim Yo-jong, spremna pomoći voditi zemlju. 

"Nije formirana cjelovita struktura sukcesije tako da se Kim Yo Jong stavlja u prvi plan jer se vakuum ne može dugo održavati", rekao je. 

Kim je ove godine viđen u javnosti svega nekoliko puta, a pojavile su se i glasine da se u travnju borio za život nakon neuspjele operacije srca. 

Komentara 35

Avatar FrenkiNino
FrenkiNino
08:47 24.08.2020.

Pa otrijeznit će se

DD
De der
08:49 24.08.2020.

Ha možda je popil ruski čaj.

JO
jorgen
08:38 24.08.2020.

Sve glasine i tračeve dobivate iz Južne Koreje i pokazale su se neistinitima. Da li planirate promjeniti izvor informiranja ili želite ostati definicija fake news tabloida?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije