Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
K-POP SCENA U SKANDALIMA

Južnokorejske zvijezde odlaze sa scene zbog seksa

14.03.2019.
u 20:06

Južna Korejaje već neko vrijeme pod pravom najezdom voajera koji potajno snimaju žene i snimke objavljuju na internetu

K-pop, glazbeni stil koji je razvijen u Južnoj Koreji, možda nije posebno popularan u Europi, no u istočnoj Aziji on suvereno vlada scenom. A sada ovaj glazbeni pravac tresu dva prilično velika seks-skandala, dok se glazbene zvijezde povlače sa scene i odlaze u “mirovinu” i anonimnost.

Sve je počelo prije nekoliko dana kada se doznalo kako je Seungri, jedna od najvećih južnokorejskih zvijezda namještao prostitutke svojim poslovnim partnerima i ulagačima.

Surađuje s policijom

Seungri, dvadeset osmogodišnji pjevač grupe Big Bang, čije je stvarno ime Lee Seung-hyun, krajem prošlog mjeseca ispitan je u policiji zbog sumnje u zloporabu droga i navodni seksualni napad, no ove dvije optužbe počele su odmatati cijelo klupko mogućih zločina, da bi se na kraju doznalo da ovaj “zlatni dečko južnokorejske estrade” uopće nije onoliko umiljat kakvim se prikazuje.

Doznalo se kako je organizirao “podmićivanje seksom”, odnosno kako je potencijalnim ulagačima u njegovu tvrtku Yuri Holdings organizirao susrete s prostitutkama u seulskim noćnim klubovima i hotelima. U javnost su dospjele i njegove poruke koje je s prostitutkama i ulagačima izmjenjivao putem mobitela, no ujedno ih je i potajno snimao na “susretima”.

I to ne samo ulagače već i svoje kolege, odnosno konkurentske pjevače K-pop scene. Nakon što su počele pljuštati optužbe, Seungri, koji je tijekom karijere prodao oko 140 milijuna CD-a, gotovo preko noći odlučio je povući se iz javnosti i okončati svoju karijeru.

– Odlučio sam otići u mirovinu jer su kontroverze postale prejake i prevelike. Ispričavam se svim svojim obožavateljima, i obećavam da ću aktivno sudjelovati u istrazi koja se trenutačno odvija, napisao je Seungri na Instagramu. Ovaj pjevač, zbog svojeg prilično eksponiranog načina života, dobio je prije nekog vremena nadimak “Korejski veliki Gatsby”, a broj obožavatelja je golem i mjeri se u milijunima. No dobar dio njih zatražio je od Seungrija da istupi iz Big Bang grupe prije nego što ih skandal uništi.

Na neki način Seungri je ispunio njihove želje svojim odlaskom nastojeći minimizirati negativni publicitet koji se oko njih stvorio.

Milijuni obožavatelja još se nisu ni oporavili od nenadanog odlaska Seungrija sa scene kada ih je pogodio novi šok. Još jedna južnokorejska zvijezda našla se, samo 24 sata nakon Saungrija, u središtu seks-skandala i odlučila napustiti glazbenu pozornicu.

Naime, tridesetogodišnji K-pop pjevač Jung Joon-young priznao je, suočen s dokazima, kako je potajno snimao svoje seksualne partnerice, a videosnimke i fotografije dijelio je na internetu u chat-sobama.

“Priznajem sve svoje grijehe. Snimao sam žene bez njihova znanja i privole, a potom ih dijelio u chat-sobama na internetu. Pri tome nisam ni u jednom trenutku osjetio grižnju savjesti”, stoji u priopćenju kojeg je Jung Joon-young poslao nakon što je izbio skandal. Ujedno je najavio kako se istoga trenutka povlači sa scene te da više nema namjeru održavati koncerte, objavljivati albume ili nastupati na televiziji. Ispričao se ujedno svim svojim obožavateljima, kao i svojim bivšim seksualnim partnericama koje je potajno snimao.

Kaje se do kraja života

“Ostatak života žalit ću zbog svojih nemoralnih i nezakonitih djela. Sudjelovat ću u istrazi i surađivati s policijom, spreman sam prihvatiti svaku kaznu koja mi se sprema”, stoji u priopćenju Jung Joon-younga. Ipak, nije to prvi ovakav slučaj u koji je pjevač upleten. Prije tri godine bivša djevojka ga je optužila zbog snimanja seksualnih odnosa bez privole, no poslije je povukla tužbu. Iako je tada ustvrdila kako je ipak pristala na videosnimanje, prilično je izvjesno kako joj je bivši partner i K-pop pjevač dao “financijsku ponudu koja se ne može odbiti” te je promijenila iskaz.

Problem snimanja bez privole izuzetno je izražen posljednjih godina u Južnoj Koreji. Ne samo među slavnima već i u svakodnevnom životu, i to do te mjere da u, procjenjuje se, tisuće skrivenih minijaturnih kamera postavljenih u javnim toaletima kao i sobama za presvlačenje. Voajeri postavljaju minijaturne kamere, snimaju žrtve bez njihova znanja, a potom videosnimke postavljaju na internet. Samo prošle godine prijavljeno je više od 6000 ovakvih slučajeva.

Komentara 1

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
20:50 14.03.2019.

Lijepo je kad čovjek prizna i pokaje se zbog učinjenog djela a ne naša estradna zvijezda kad padne popularnost lansira video uradak a poslije bi najradije tužila samu sebe 😣

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije