Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koreja

Južnokorejci traže osvetu za torpedirani ratni brod Cheonan

Koreja prosvjed
REUTERS
02.05.2010.
u 19:35

Načelnik južnokorejske mornarice zatražio osvetnički udar po sjeveru, a predsjednik je prvi put u povijesti sazvao skup 150 vrhunskih časnika

Od srijede i četvrtka, kako je nestalih 46 članova posade južnokorejskog broda Cheonan proglašeno mrtvima, u Južnoj Koreji ne prestaje bujati srdžba prema sjevernom susjedu. Neki traže čak da se izvede čin osvete, kao što je prema navodima New York Timesa to zatražio Kim Sung-chan, načelnik stožera južnokorejske ratne mornarice.

Južnokorejska vlada, čiji civilni i vojni stručnjaci još nisu završili istragu, pa se nikoga izravno i ne optužuje za incident u kojemu je 26. ožujka potonuo njihov ratni brod, samo je objavila da se brod prepolovio “zbog vanjske eksplozije kojoj je vjerojatno uzrok aktivirani torpedo u blizini broda”.

Južnokorejski predsjednik Lee Myung-bak za utorak je u svoj uredu, prvi put u povijesti, sazvao skup 150 najviših časnika južnokorejske vojske.

Navodno je javna tajna da južnokorejskim vodama vrlo malom brzinom, da se ne bi otkrile, krstare sjevernokorejske podmornice.

Komentara 2

AG
Agramer198
20:18 02.05.2010.

Ekipa ima podmornice, Veliki Voljeni Obljubljeni Vođa Mercedese i kavijar,partijski dužnosnici vile,a obični nraod? Obični narod jede krmivo za stoku da ne bi umro od gladi... Komunizam u najboljem izdanju od Staljina.

GL
Glista
07:43 03.05.2010.

Ejde vec jednom, rijesite i to ruglo od stanja i zatvorite taj zadnji hladnoratovski cin. Sjevernim korejcima samo treba malo da objese vodju za jaja, ko Caucescua.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije