Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POD PANAMSKOM ZASTAVOM

Južna Koreja zaplijenila brod koji je krijumčario naftu Kim Jong Unu

Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
31.12.2017.
u 12:50

Izvori su Reutersu otkrili i da su ruski tankeri posljednjih mjeseci barem tri puta dostavili gorivo Sjevernoj Koreji.

 Južnokorejske vlasti zaplijenile su brod za koji se sumnja da je pod panamskom zastavom prevozio naftne proizvode u Sjevernu Koreju, što je kršenje međunarodnih sankcija, objavio je u nedjelju službenik carine. 

To je druga zapljena koju je Seul objavio u posljednjih nekoliko dana, u vrijeme dok Sjedinjene Države pojačavaju svoje pokušaje da zaustave priljev energenata u Sjevernu Koreju zbog nuklearnih i raketnih testova koje ta država provodi. 

Brod KOTI može prenositi 5100 tona nafte, a posada je iz Kine i Mjanmara, prenosi agencija Yonhap. 

Južna Koreja je u petak objavila da je krajem studenoga zaplijenila brod Lighthouse Winmore koji je pod zastavom Hong Konga na sjevernokorejski brod navodno prebacio 600 tona nafte

Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda prošlog je mjeseca jednoglasno nametnulo nove sankcije Pjongjangu zbog posljednjeg testa interkontinentalne balističke rakete čime mu se pokušava ograničiti pristup energentima. 

Američki predsjednik Donald Trump u četvrtak je na svom Twitter profilu napisao kako je Kina "ulovljena" pri tranzitu nafte u Sjevernu Koreju, te da će to spriječiti "prijateljsko rješenje" krize oko sjevernokorejskog nuklearnog programa, što je Kina u petak odbacila, naglasivši da poštuje odluke Vijeća sigurnosti. 

Izvori su Reutersu otkrili i da su ruski tankeri posljednjih mjeseci barem tri puta dostavili gorivo Sjevernoj Koreji. 

Pogledajte i galeriju: Kim Jong Un na planini

1/10

Komentara 9

LU
luzer96
13:29 31.12.2017.

Da je to brod kojim trumpov režim šalje oružje ''umjerenim demokratima'' da ruše legalne i legitimno izabrane vođe država sve bi prolazilo glatko i nitko to ne bi spominjao

ST
stomugromova
13:20 31.12.2017.

Kako zapljeniti ruske tankere,pitanje je sad?

MX
Mister X
13:07 31.12.2017.

Izvori su Reutersu otkrili i da su ruski tankeri posljednjih mjeseci barem tri puta dostavili gorivo Sjevernoj Koreji.. ( Drže se ugovora i nisu pristali na zlostavljanije izgladnjivanje Naroda susjeda S. Koreje !) To sam i mislio d ima normalnihh ljudi humanih država koji neće dozvoliti da djeca i nedužni narod gladuje i smrzava se umire od gladi hladnoće zbog zlouporabe institucija tzv. "slobodnog ucjenjivačkog svijeta" Koji zlorabi svjetske institucije u svoju korist i stradanje drugih... . Svaka država čiji brodovi budu pljačkani ili ometani u plovidbi imaju mogućnost i isto to pravo da isto to čine i sa brodovima tih država ili da ih brane ratnim brodovima ili njihovim naoružanjem na civilnim brodovima ako su moralni i normalni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije