Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRIZA
Povratak na članak

Južna Koreja uvela sankcije ratobornom sjevernom susjedu

U snažnom televizijskom obraćanju južnokorejski predsjednik je istaknuo da Seul dijeli granicu s jednom od "zemalja koje najviše teže ratu". Prema njegovim riječima Južna će Koreja cijeli slučaj prijaviti i UN-u.

Komentari 10

OB
-obrisani-
16:45 24.05.2010.

interesantna je ta situacija oko sj.koreje... prozapadni mediji pričaju o njima kao da su kreteni, a po razvoju tehnologije su se činjenično svrstali među 10 najrazvijenijih zemalja svijeta... e sad šta tu više smrdi... sj.koreja ili marionetski uzlizički mediji? ko će ga znat...

VL
OB
-obrisani-
16:50 24.05.2010.

u svakom slučaju, bar mi - koji danas više nemamo tehnologiju za proizvodnju ičega kompleksnijeg od tegli za cvijeće - ne bi se trebali ismijavati njima...

VL
GL
Glista
18:19 24.05.2010.

Kakvi mekusci, ta Juzna Koreja - a jos ih i Ameri stite! Pa da meni netko dokazano potopi brod i ubije 49 mornara, odgovorio bi sa svime cime raspolazem. Pa ajmo, ako ste tako htjeli. A ako slucajno zele eskalaciju nuklearnim projektilima, Ameri imaju sredstva to neutralizirati jos na lanserima. Da su Amerima potopili brod, danas bi mogli uzvracati samo sa vilama i kamenjem... oni koji su prezivjeli. Ja sam za odlucan i masovni odgovor, jer tako nesto takvi ludjaci samo i razumiju.

VL
PU
Pukovnik
18:57 24.05.2010.

info_punkt@ Da se Sj. Koreja tehnološki svrstala među deset najrazvijenijih zemalja ne može baš nitko na ovome svijetu znati, a da nije građanin te države. Oni su potpuno zatvoreni za bilo kakvu komunikaciju s ostatkom svijeta. Amerikanci ne žele samo tako ulaziti u novi rat, jer je mir glavna preokupacija, iako bi valjda u dva dana riješili to komunističko smeće.

VL
OB
-obrisani-
19:37 24.05.2010.

Pukovnik... ne treba biti građanin te države da bi se znalo da su proizveli atomsku bombu i višestupanjske balističke rakete... ...a što nije uspjelo mnogim višestruko većim i bogatijim zemljama... inače, Amerikancima mir nije niti im je ikad bio preokupacija..... oni jedino i žive od rata... (ali su mudri - ratuju samo protiv bespomoćnih, slabih i nezaštićenih...)

VL
OB
-obrisani-
19:52 24.05.2010.

Meni ovo smrdi na skori rat! Kladim se na ne dulje od 5 mjeseci!

VL
OB
-obrisani-
20:13 24.05.2010.

da li je moguce da je juzna Koreja ( uz pomoc USA) sama torpedirala svoj brod? Svakako da je moguce....to nam govori veliki broj slicnih akcija u proslosti pa do 9/11.......... Jos tamo davne 1960 postojao je americki plan zaza invaziju na Kubu pod tajnim imenom Operation Northwoods. Prema planu Amerikanci bi ubijali svoje ljude po SAD, postavljali bombe, potopili brod sa kubanskim izbjeglicama, hicajkovali zrakoplove i za sve okrivili Castra( pokusali su atentat na njega preko 40 puta).Plan je sadrzavao i potop SAD ratnog broda u bazi Guantanamo Bay sa stotinama americkih zrtava i rusenje americkog civilnog zrakoplova iznad Kube. \"Kubanski\" vojni zrakoplovi bi napali SAD po noci i\" dokazi\" o sovjetskim bombama bi bili pronadjeni. I na kraju kubanske poruke sa pozivima latinsko- americkoj komunistickoj ilegali sa pozivom na revoluciju, bile bi \"otkrivene\".Sve bi se to izvelo uz pomoc velike medijske kampanje. Sjetimo se samo nevjerovatne propagande o oruzju za masovno unistavanje( smijesno, pa valjda se ZNA tko ga ima) prije napada na Irak. Sada je ista stvar s Iranom I Pakistanom.SAD cak otvoreno govore o upotrebi A-bombi.Amerikanci su isto tako tvrdili da su Vijetnamci napali americki brod u zaljevu Tonkin i potom napali Vijetnam.Rat je trejao 15 godina sa 2.5 milijuna zrtava.( rat je za bandu ,zednu krvi, dobar biznis).DANAS SE ZNA ( opet ti yebeni dokumenti) da nikakvog incidenta nije bilo.Sve je bilo izfabricirano od strane Amerikanaca. Prisjetimo se bajke o 9/11, na spisku putnika niti jedan Arap,americki vojni zrakoplovi prizemljeni,putovnica na plocniku, tone nanothermita i 1000 drugih”slucajnosti”. Sjetimo se kako se nista u Jugoslaviji nije znalo o Kriznom Putu a u SSSR o ukrajinskom Holodomoru( stvarnom holocaustu) i 9 milijuna zrtava( Iz kojeg razloga taj uzasni zlocin nije od UN priznat kao genocid? . Ocigledno je da su se VELIKE PREVARE i velike ZAVJERE dogadjale u povijesti. Jadna od najvecih je holoca$h.

VL
OB
-obrisani-
14:28 25.05.2010.

Joj nemojte - glisti - potopit brod, jer odmah slijedi odgovor svim sredstvima. Eh kako se svi razbacaju s tim amerikanci bi ovo, amerikanci bi ono. Oni samo šire nestabilnost u svijetu, jer gdje god su oni gazili, nakon njihoog odlaska te zemlje su ostavljene u kaosu i neredu, srednja amerika, arapske zemlje, neznam vijetnam, you name it.

VL
GL
Glista
15:15 25.05.2010.

@commentor, @info_punkt: I\'ll name it: Japan, Njemacka. Nakon potpunog poraza tih vojnih VELESILA (a ne bespomocnih, info_punkt), Ameri su od te 2 GUBITNICE napravili ekonomske divove koji su i dan danas. Isto i sa Sj.Juz. Korejom: Danas je JUZNA korejaa ekonomski div zahvaljujuci Korejskom Ratu, u kojem su ameri igrali odlucujuce uloge. Da su Ameri ustrajali u Vijetnamu, danas bi Vijetnam bio kao Juzna Koreja, a ne pis-lonac Azije, gdje obitelj proda kcer za koricu kruha. Ono sto se dogadja u Iraku je plemenski obracuni - da je narod tamo homogen, vec bi odavno tamo ekonomski procvalo - zahvaljujuci Amerima.

VL
OB
-obrisani-
20:26 24.05.2010.

marsijanac, taj je opav sa marsa pak bunca, najte mu zamjerit, hehehehehehe

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.