Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIBLIŽAVA SE ROK

Južna Koreja: SAD vrlo aktivno traži od S.Koreje da se vrati na pregovore

Kim Jong Un
Foto: Reuters/Pixsell
1/7
10.11.2019.
u 12:59

Sjeverna Koreja pripremila je "različite" planove za slučaj da rok prođe bez pozitivnog ishoda, kazao je Chung.

Sjedinjene Države "vrlo aktivno" pokušavaju uvjeriti Sjevernu Koreju da se vrati za pregovarački stol, rekao je u nedjelju južnokorejski savjetnik za nacionalnu sigurnost dok se približava rok koji je Pjongjang postavio Washingtonu da promijeni pristup i pokaže fleksibilnost.

Južna Koreja uzima za ozbiljno sjevernokorejski rok do kraja godine, kazao je novinarima savjetnik Chung Eui-yong u vrijeme zastoja napora za poboljšanje međukorejskih odnosa.

Chung dao izjavu na tiskovnoj konferenciji održanoj u povodu završene prve polovice mandata južnokorejskog predsjednika Moona Jae-ina.

Sjevernokorejski čelnik Kim Jong Un u travnju je dao rok SAD-u da do kraja godine promijeni pristup i pokaže veću fleksibilnost i dužnosnici u Pjongjangu upozorili su Washington da ne ignorira taj rok.

Izgledi za napredak u dijalogu sa Sjedinjenim Državama sve su manji, kazao je u petak visoki sjevernokorejski diplomat dodavši da Pjongjang očekuje recipročne korake Washingtona do kraja godine.

Sjeverna Koreja pripremila je "različite" planove za slučaj da rok prođe bez pozitivnog ishoda, kazao je Chung.

"Samo ako dođe do razgovora visokih dužnosnika i znatnog napretka na njima, moguć je treći summit Sjeverne Koreje i SAD-a", smatra on.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije