Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Borbeni mlažnjak

Južna Koreja i Indonezija razvijat će borbeni zrakoplov KF-X

mlažnjak
Foto: PA/Pixsell
22.10.2018.
u 07:13

Vrijednost projekta procijenjena je na oko 7,9 milijardi dolara i Indonezija je pristala platiti 20 posto troškova razvoja, ali je njihov dužnosnik rekao da su tražili lakše financijske uvjete

Južna Koreja izvijestila je u ponedjeljak da je razvijala borbeni mlažnjak s Indonezijom i da će s tom zemljom pregovarati o tome da plati svoj neplaćeni doprinos od oko 200 milijuna dolara.

Indonezija i Južna Koreja dogovorile su 2014. razvoj  "KF-X" borbenog zrakoplova.

Vrijednost projekta procijenjena je na oko 7,9 milijardi dolara i Indonezija je pristala platiti 20 posto troškova razvoja, ali je njihov dužnosnik rekao da su tražili lakše financijske uvjete.  

Tijekom južnokorejsko-indonezijskog skupa u rujnu postignut je dogovor o nastavku razvoja zrakoplova KF-X te da će se o doprinosu dodatno pregovarati.

Indonezijski neplaćeni dio doprinosa odnosi se na razdoblje između od druge polovice 2017. i prve polovice ove godine.

Komentara 1

TO
Toni70
11:14 22.10.2018.

Jedni se razoružavaju a drugi se naoružavaju koliko sirotinje i bogati u indoneziji bi mogao da živi kao u raju cijeli preostali svijet da se pametno skupo naoružava i spremamo za sudnji dan za veliku pobjedu . Čovjek ie čovjekueku vuk glupost vuk grize kad kada onoga pokraj ako mu smeta pri jelu žderanju . A bijedno -inteligentna životinja čovjek ubija drugoga ne zbog hrane ne zato jer mu je ovaj ukrao nešto ili izudrao djete ili mater silovao ne jednostavno hoče da krene na nedužne slabije da bi pokazao svu svoju na prednost čar inteligencije gospodra sa silom kreče u masovna ubojstva i strahote na nedužne nevine zbog pljačke nadmoći i tzv. politike ideje manjine koju stoka sitnog zuba mora djelomično hoče podržati nagovoreni -prisiljeni da prihvate i da s e zanesu ubijanjem tuđe djece bilo male jako male bilo odrasle i starije od 18 -88-te i + to je inteligencija u odnosu na mrava i slona ... Inače ta inteligencija je takova da prijete uništenju svih ili velikoj večini živih biča životinja na svijetu a i međusobno svojim vlastitim uništenju i to bez zastoja naoružavanje sve više sve jače sve silnije i brže i podmuklije ... Zato mudri tvrde dali če biti ? atomski rat nije uopće upitno samo se čeka vrijeme momenat i što se zna sigurno dugo neće trajati najduže vjeruju tjedan a maximum 2 i kraj je ! I kako inače vjerujem Putinu znam da je opet rekao istinu u slučaju Rata mi čemo svi u nebo ali naši neprijatelji če garantirano nas sljediti u Pakao ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije