Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORONAVIRUS U SVIJETU

Srbija nastavlja s negativnim rastom, zabilježen rekordan broj preminulih i čak 7.606 zaraženih

Koronavirus u Srbiji
Foto: REUTERS
1/8
Autori: Vecernji.hr, Hina
26.11.2020.
u 16:45

"Ide na bolje na svim razinama", kazao je ministar zdravstva Olivier Veran, dodavši da je broj novozaraženih "u stalnom padu" te da ta broj opada, dapače, "brzo" sa svakim novim tjednom.

Od početka pandemije koronavirusa u svijetu je ukupno oboljelo 60,780,240 ljudi. Od posljedica je preminulo 1,427,873 osoba, a oporavilo se njih 42,081,917. Najviše oboljelih ima u SAD-u, Indiji i Brazilu. 

16:45 - U Srbiji je od posljedica koronavirusa u posljednja 24 sata preminuo 51 pacijent, što je najviše od početka epidemije, a povećan je i broj oboljelih kojima je neophodna intenzivna njega na respiratorima, priopćile su u četvrtak srbijanske zdravstvene vlasti. 

Na bolničkom liječenju su 6.722 pacijenta, od kojih su 243 na respiratorima.

Od 21.569 testiranih uzoraka na dnevnoj razini potvrđeno je još 7.606 novozaraženih.

Najveći broj zaraza i dalje bilježi Beogradu, premda je postotak novozaraženih u srbijanskom glavnom gradu manji nego u prethodnom razdoblju.

15:20 - Sve pokazuje da se stanje s epidemijom COVID-19 u Francuskoj poboljšava na "svim razinama", ali bi u ovom trenutku bilo prerano otvoriti zemlju, kazali su u četvrtak vladini dužnosnici, a premijer posebice preporuča oprez tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana.

"Ide na bolje na svim razinama", kazao je ministar zdravstva Olivier Veran, dodavši da je broj novozaraženih "u stalnom padu" te da ta broj opada, dapače, "brzo" sa svakim novim tjednom.

Radi se, istaknuo je, o 30 posto manje pozitivno dijagnosticiranih u odnosu na tjedan ranije.

11:55 - U Sloveniji je u zadnja 24 sata potvrđeno 1767 novih zaraza koronavirusom, a umrlo je 46 oboljelih osoba, pa će vlada popodne produžiti trajanje restrikcija na još tjedan dana.

S provedenih 7391 testova potvrđeno je 1767 novozaraženih, a udio pozitivnih testova je 23,91, objavio je na Twitteru glasnogovornik vlade za COVID-19 Jelko Kacin, dodavši da je novozaražeih za oko tristo manje nego prethodni dan, što daje nade da bi uskoro moglo doći do trenda smanjenja broja novih zaraza i stišavanja epidemije.

11:10 - Honestie Hodges preminula je od koronavirusa u dobi od samo 14 godina. Nakon što je imala bolove u trbuhu prevezena je u bolnicu gdje joj se stanje dodatno pogoršalo te je stavljena na respirator. 

Honestie je prvi put došla u središte pozornosti 2017. godine kada joj je policija stavila lisice jer je tragala za napadačem koji je nožem izbo bjelkinju. Njena majka je zajedno s njom krenula u trgovinu kada ih je zaustavila policija, uperila u njih pištolj i stavila im lisice, navodi The Guardian.

Njezina baka, Alisa Niemeyer, priopćila je na društvenim mrežama kako joj je unuka umrla od posljedica koronavirusa. 

10:00 - Južna Koreja izvijestila je o 583 nova slučaja koronavirusa u četvrtak, što je najveći broj od ožujka, dok pokušava suzbiti širenje trećeg vala zaraze koji ne posustaje usprkos strogim novim mjerama socijalnog distanciranja.

Vlada je ponovno uvela stroge mjere socijalnog distanciranja u Seulu i okolnim regijama ovoga tjedna, samo mjesec dana nakon što su bile ublažene na kraju drugog vala.

Sada dio stručnjaka tvrdi da je vlada prerano počela s popuštanjem mjera dok je službeni dnevni broj slučajeva premašio 500 prvi put od 6. ožujka.

08:00 - Vodeći sudanski političar i bivši premijer Sadik al-Mahdi umro je od zaraze koronavirusom tri tjedna nakon hospitalizacije u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, prema obiteljskim izvorima i priopćenju njegove stranke u četvrtak ujutro.

Mahdi, 84, bio je zadnji demokratski izabrani premijer,  a svrgnut  je 1989. u vojnom udaru kojim je na vlast došao bivši predsjednik Omar al-Bašir.

Mahdi je vodio umjerenu stranku Umu i ostao utjecajni političar čak i nakon što je Bašir svrgnut s vlasti u travnju 2019.

VIDEO: Mogu li se simptomi koronavirusa pojaviti i odmah nestati?

Ključne riječi

Komentara 1

LO
lori
16:49 26.11.2020.

I duplo više testiranih nego mi. To Vam nekako uvijek izmakne u bombastičnom naslovu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije