Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon provokacije

Južna Koreja uzvratila i bacila 8 bombi kod granice, Trump: Sve su mogućnosti na stolu

južnokorejska vojska
Foto: Reuters/PIXSELL
29.08.2017.
u 14:37

Napad je naredio predsjednik Moon Jae-in kako bi zemlja "pokazala snažnu sposobnost kažnjavanja" Sjeverne Koreje u slučaju napada

Južna Koreja bacila je osam teških bombi blizu granice sa Sjevernom Korejom kako bi pokazala snagu nakon posljednjeg incidenta u kojem je Pyongyang lansirao raketu preko Japana.

Četiri zrakoplova F-15K bacila su bombe MK-84 koje mogu prodrijeti u zemlju na dubinu od 11 metara, piše Independent. Južna Koreja rekla je da je svih osam bombi pogodilo ciljeve.

Napad je naredio predsjednik Moon Jae-in kako bi zemlja "pokazala snažnu sposobnost kažnjavanja" Sjeverne Koreje u slučaju napada.

Na posljednji sjevernokorejski test reagirao je i američki predsjednik Donald Trump, koji je, prema priopćenju iz Bijele kuće, rekao da su sve mogućnosti na stolu.

– Svijet je jasno i glasno primio posljednju poruku Sjeverne Koreje: ovaj režim pokazao je prijezir prema susjedima, prema svim članicama UN-a te prema minimalnim standardima prihvatljivog međunarodnog ponašanja – rekao je Trump u izjavi.

– Prijeteći i destabilizirajući potezi samo povećavaju izolaciju sjevernokorejskog režima u regiji i među zemljama svijeta. Sve su mogućnosti na stolu – rekao je Trump.

Komentara 76

DU
Deleted user
14:52 29.08.2017.

Neka bace bombe tamo odakle se lansiraju rakete. Ovo se ne računa, pošto je Sjeverna Koreja pri sličnom bacanju bombi prije par godina zasula cijeli jedan otok u Južnoj Koreji a da nitko prstom nije mrdnuo u Južnoj Koreji da se osveti.

AA
aabbcc
20:02 29.08.2017.

Ovi ozbiljno shvatili one fore iz balkanskog rata pa sami sebe bombadiraju : ) : )

NE
Necujato
16:00 29.08.2017.

I vrijeme je da se tome titu u sjevernoj korei stane na kraj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije