Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kako su ga uhvatili

Tajni život ubojice koji je bio u bijegu 23 godine: Služio vojsku u BiH, živio i u Hrvatskoj?

Justin Clarke
01.02.2018.
u 10:39

Kod njega su pronašli lažne dokumente, a Clarke je odbio otkriti gdje je sve živio.

Justin Clarke (62) bio je bjegunac čak 23 godine, nakon što je ubio bildera Paula Milburna. Clarke je upucao Milburna dok je sjedio u njegovu automobilu. Tijekom bijega od zakona, Clarke je radio na Bliskom Istoku te je služio u vojsci BiH toliko dugo da je zaslužio mirovinu, piše Mirror

Bivši domar sada je konačno u zatvoru, osuđen na kaznu od 25 godina zatvora. Ušli su mu u trag u Berlinu 2016. godine kada su detektivi otkrili da je još uvijek u kontaktu s obitelji i prijateljima. ''Ne znamo koliko dugo je bio u Berlinu'', rekla je inspektorica Justine Jenkins. ''Znamo da je služio kao vojnik u BiH u svojim mlađim danima. Mislimo da je putovao kroz različite države tijekom svog bijega, a radio je i u Kataru kao radnik'', dodala je. 

Prije nego što je počinio ubojstvo, Clarke je bio u Legiji stranaca. Poslije se oženio i počeo školovati za odvjetnika. Devedesetih je planirao unosan posao s lokalnim dilerom. On i suradnici napravili su devet lažnih paketa kanabisa, nakon čega su kontaktirali Milburna, koji je prodavao kanabis te su dogovorili posao u vrijednosti 20 tisuća funti. Clarke je tada upucao Milburna, pobjegao i bio u bijegu do rujna 2016.

Kod njega su pronašli lažne dokumente, a Clarke je odbio otkriti gdje je sve živio. Policija je pronašla prepisku koja sugerira da je Clarke tijekom bijega živio i u Hrvatskoj, piše Mirror, a na istok je otputovao s pomoću tuđe putovnice. S obzirom na to da BiH nije u Europskoj uniji, nije im stigao europski uhidbeni nalog pa nisu znali da je Clarke bjegunac. Presuda mu je izrečena danas, a on je tijekom izricanja ostao u ćeliji. "Odlučnost da se Clarkea locira i uhiti impresivna je i vrlo smo zahvalni", izjavila je obitelj ubijenog. 

Pogledajte i fotogaleriju: Fotografije koje su nas nasmijale, ali i šokirale. Najveći hit dolazi iz Zagreba!

Justin Clarke
1/30

Komentara 12

DU
Deleted user
12:32 01.02.2018.

Lux jeli ti žao bradate rodbine što ih pokori "pobratim"

KO
komunikolog
11:57 01.02.2018.

Tebi se "pobratim" nešto grdno zamjerio? Šta bi to moglo biti?

Avatar Zgubider.
Zgubider.
12:50 01.02.2018.

Pa najbolje se čovjek moze sakriti u banana drzavama...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije