Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOGOVOR Ljubić i Jurišić - raspodjela resora u Vladi ŽZH

Jurišić ponudio svoje mjesto na raspolaganje

20.12.2008.
u 23:00

Dogovoreni sastanak između dr. Bože Ljubića i dr. Zvonke Jurišića u hotelu Đulić potvrdio je prethodne napise o rekonstrukciji Vlade koju će od sada činiti samo ministri iz reda HDZ-a 1990. i HSP-a BiH Đapić-dr. Jurišić. Kako su rekli u izjavi za medije, cilj sastanka bio je unaprjeđenje funkcioniranja Vlade, što za sobom povlači i neizbježnu rekonstrukciju, te se razgovaralo i o pitanjima raspodjele kadra, kao i resora.

Problem potpore
- Bez obzira što i dalje tvrdim da je sadašnja Vlada za razliku od prethodne ostvarila značajan napredak, mi smatramo da ona može puno bolje. No, uvjeren sam da ove dvije stranke dijele zajedničku misiju – kazao je Ljubić dodavši kako će tema biti i potreba konsenzualnog stava hrvatskih stranaka, koja se tiču svih aktualnih pitanja u BiH. Kad je riječ o pitanju, odnosno problemu dobivanja potpore u Skupštini, jer HSP i HDZ 1990. sami nemaju većinu, Ljubić je kazao kako je uvjeren da će imati parlamentarnu većinu za ovaj dogovor, ali i kako im nije cilj - Vlada pod svaku cijenu.

Mogućnost da ipak ne dobiju potporu, Jurišić je komentirao kako će nakon jučerašnjeg razgovora ‘staviti sve na stol’. - Dovest ćemo se u jednu poziciju da radimo bez našeg trenutno trećeg partnera. U biti, nikad ranije s njima nije ni bila potpisana službena koalicija. Međutim, unatoč svemu, mislim da ćemo našim daljnjim radom zadobiti i povjerenje od NSRzB-a, pa i od dijela zastupnika HDZ-a BiH – kazao je Jurišić.

Pozicije otvorene
- Ako se ne dobije potpora, onda su izvjesni ponovni izbori, koji neće odgovarati nikome – dodao je Jurišić kazavši kako žele cjelokupnoj javnosti pokazati da su oni strateški partneri koji će iz svega ovoga izaći puno jači i snažniji. Pitanje rekonstrukcije i raspodjele resora Jurišić je komentirao izjavom da će najprije ponuditi svoje mjesto na raspolaganje ako će to poboljšati rad Vlade. Na pitanje hoće li HDZ 1990. predložiti nekoga iz svojih redova na mjesto premijera, Ljubić je kazao da su o tom pitanju tek neformalno razgovarali, ali da su sve pozicije i dalje otvorene.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije