Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poginule dvije žene

Kamenički je kobne večeri Ilicom jurio 195 km/h i Mercedesom se zabio u Opel

Prometna nesreća koju je izazvao Marin Kamenički
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/7
17.11.2020.
u 10:09

Kada je došao do Ilice 442, zbog prevelike brzine kretanja izgubio je nadzor nad upravljačem te je udario u rubni kamen i zarotirao se, pri čemu je prešao u suprotni smjer

Marina Kameničkog teretilo se da je 23. kolovoza 2018. u 21.10 upravljao Mercedesom C63 AMG Ilicom od istoka prema zapadu i to vozeći brzinom od 195 km/h iako je bio svjestan da je brzina kretanja vozila na toj prometnici ograničena na 50 km/h. Danas je nepravomoćno osuđen na četiri i pol godine zatvora.

Kada je došao do Ilice 442, zbog prevelike brzine kretanja izgubio je nadzor nad upravljačem te je udario u rubni kamen i zarotirao se, pri čemu je prešao u suprotni smjer. Dok se nekontrolirano kretao, svojim je vozilom udario u Opel Astru.

Na suvozačkom mjestu bila je Nadica Hoflinger. U pokušaju da joj pomognu, dvojica mladića koja su se našla na mjestu nesreće izvukla su je iz auta, ali je preminula do dolaska hitne. 

Vozač Astre u nesreći je teško ozlijeđen te je u komi završio u bolnici. Laura Stelio bila je suvozačica u Marinovu Mercedesu. Ispala je iz vozila. Udario ju je Renault Clio koji se kretao južnom stranom kolnika Ilice iz smjera zapada u smjeru istoka.

Obrana Marina Kameničkog tražila je da se sa suđenja isključi javnost. Obrazložili su da je riječ o mlađem punoljetniku čiji su se okolnosti promijenile jer sad ima svoju obitelj i maloljetno dijete. Obrana Kameničkog u podnesku je ustvrdila i da je nakon nesreće bio izvrgnut agresivnom medijskom izvještavanju pa su i to naveli kao razlog za isključenje javnosti. Optužba se dijelom složila sa zahtjevom obrane smatrajući da bi se javnost s rasprave mogla isključiti tijekom iznošenja osobnih prilika optuženika radi zaštite njegova privatnog života. Sutkinja Irena Kvaternik udovoljila je zahtjevu obrane te je sa suđenja isključila javnost navevši da je riječ o mlađem punoljetniku, a tijekom suđenja su se iznosile okolnosti iz njegova privatnog života.

Prometna nesreća koju je izazvao Marin Kamenički
1/8

 

Komentara 37

MO
modovisisajteMaraschino
10:37 17.11.2020.

zašto obrana nije tražila da se okrivi vozač Opela jer je smetao na trkaćoj stazi?

DU
Deleted user
10:44 17.11.2020.

Samo za brzinu je trebo dobit ovu kaznu.....Jel ion iz ugledne obitelji???

Avatar Bell940
Bell940
11:15 17.11.2020.

Ovo je ponižavajuće za žrtve za državu za društvo kakva je to poruka?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije