Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPTUŽEN ZBOG KRŠA I LOMA NA AVENIJI DUBRAVA

Jurio 128 kilometra na sat, razbio osam automobila, šteta 730.000 kuna

Boško Dimitrijević
Foto: Čitatelj/Matija Habljak/PIXSELL
1/12
08.10.2021.
u 15:45

Dimitrijević je oštetio ukupno osam vozila, u nesreći je i sam bio lakše ozlijeđen

Boško Dimitrijević (67) optužen je za izazivanje prometne nesreće u kojoj je oštećeno više automobila i izloga trgovina, pri čemu je pričinjena šteta od 730.000 kuna, a optužnicu je protiv njega podiglo Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu.

Riječ je o događaju koji se zbio 26. travnja 2021. oko 14,30 sati u Zagrebu, a prema optužnici Dimitrijević je Audijem A5 vozio Ulicom Dubrava, brzinom većom od 128 kilometara na sat. Tužiteljstvo u optužnici navodi da je ta brzina znatno veća od dozvoljenih 50 kilometara na sat te da je takvom vožnjom Dimitrijević pristao ugroziti druge sudionike u prometu te prouzročiti imovinsku štetu velikih razmjera.

VIDEO Teška prometna nesreća u zagrebačkoj Dubravi snimljena nadzornim kamerama

Optužen je da je uslijed prevelike brzine kretanja izgubio kontrolu nad vozilom te sletio desno van kolnika na južni nogostup gdje je prednjom desnom stranom vozila naletio na dva vozila koja su tamo bila parkirana. Audi se zanio, zarotirao i prevrnuo, pri čemu je naletio na druga parkirana vozila.

VIDEO Trenutak nesreće u zagrebačkoj Dubravi

Od siline udara, jedno od parkiranih vozila je u svojoj putanji  naletjelo i na pješaka koji je hodao po nogostupu, a otpali dijelovi jednog automobila oštetili su stakleni izlog trgovine.

Dimitrijević je oštetio ukupno osam vozila, u nesreći je i sam bio lakše ozlijeđen. Tužiteljstvo u optužnici traži da mu se produlji mjera opreza kojom mu je privremeno oduzeta vozačka dozvola.

VIDEO Prometna nesreća u Dubravi

Komentara 2

MO
modovisisajteMaraschino
22:45 08.10.2021.

jedina sreća u nesreći je bila što su krivo parkirani automobili spasili pješake od smrti ili teškog invaliditeta, a vidim da su izostavili da je nesreću izazvao bježeći sa mjesta nesreće koju je netom izazvao. ne bih se čudio da kazna na kraju bude mizerna

MT
makan tahi
16:38 08.10.2021.

nije izgubio kontrolu nad vozilom jer ju nije ni imao, dok je cesta bila ravna, sve je bilo ok, ali čim je počeo zavoj, nije počeo skretati nego je nastavio ravno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije