Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Satirični plan rada

Juričanovi 'veleposlanici' pisali Milanoviću: Zamijenit ćemo vozni park i namještaj

Dario Juričan
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/4
06.01.2020.
u 10:22

Juričan je bio jedan od 11 kandidata za predsjednika u prvom krugu, a ovaj plan potpisuju njegovi suradnici Robert Faber i Siniša Labrović koji se predstavljaju kao novi veleposlanici u Indoneziji i Rumunjskoj

Tim Darija Juričana uputio je satirični "plan rada" ministru vanjskih poslova Gordanu Grliću Radmanu i novoizabranom predsjedniku RH Zoranu Milanoviću u kojemu navodi kako je pobijedio na izborima u Indoneziji i Rumunjskoj te time osigurao podjelu plijena.

Juričan je bio jedan od 11 kandidata za predsjednika u prvom krugu, a ovaj plan potpisuju njegovi suradnici Robert Faber i Siniša Labrović koji se predstavljaju kao novi veleposlanici u Indoneziji i Rumunjskoj te najavljuju izmjene u veleposlanstvima kao što su novi vozni park i zamjena postojećeg namještaja novim dizajnom marki Fendi i Hermes.

Plan u nastavku prenosimo u cijelosti:

PLAN RADA U INDONEZIJI I RUMUNJSKOJ

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova
n/r ministru Gordanu Grliću Radmanu
Trg N.Š. Zrinskog 7-8, 10000 Zagreb

n/r Zoran Milanović, budućem Predsjedniku RH

PREDMET: Plan rada po preuzimanju dužnosti veleposlanika u Republici Indoneziji i Republici Rumunjskoj

Veleuvaženi g. Grlić Radman, g. Milanović!

Dario Juričan pobijedio je na izborima u Indoneziji i Rumunjskoj te time osigurao podjelu plijena. Kao budući veleposlanici prilažemo plan rada.

1. Obnova voznog parka veleposlanstva. Zbog racionalizacije troškova održavanja bit će obavljena kompletna zamjena postojećeg voznog parka, a iz sigurnosnih razloga svako vozilo će se nabavljati u dvije varijante volana – na desnoj i lijevoj strani. Dakle duplo.

2. Preuređenje prostora veleposlanstva uz potpuni redizajn rasporeda prostorija te zamjenu informatičke infrastrukture. Poslove digitalizacije prepustili bi Vašem stranačkom kolegi s velikim digitalnim iskustvom Tomislavu Karamarku i King ICT-u, što smatramo jasnim znakom dobre volje u svrhu lakšeg odobravanja ovog plana rada od strane Ministarstva.

3. Zamjena postojećeg namještaja novim dizajnom marki Fendi i Hermes. Nužno moramo osigurati da se rezač etiketa Milan Bandić kada dođe u Veleposlanstva sa svojom diplomatskom putovnicom osjeća kao u svojim stanovima te da ne pati od nostalgije.

VIDEO Milanović verbalno napadnut na biralištu:

4. Idući nužni korak je preseljenje veleposlanstava na primjerenije lokacije s velikom okućnicom da istaknemo našu brigu za okoliš i visokom ogradom za potrebe fotografiranja poznate karijerne diplomatkinje Kolinde G.K. uz ponavljanje programa iz točaka od 1. do 3. u svrhu tehničkih prilagodbi novoj lokaciji.

5. Uređenje okoliša novog veleposlanstva s nekoliko fontana i raznobojnom dekorativnom LED rasvjetom. Na tom projektu i nadzoru izvođenja radova angažirali bi samo dokazane stručnjake poput Bandićeve priručne arhitektice Loredane Stunić. Eventualno bi Jelena Pavičić Vukičević mogla držati svijeću, kako to ona inače sjajno radi.

6. Otvaranje nužno potrebnih konzulata u svim gradovima Rumunjske i Indonezije. Time bi svi stranački uhljebi napokon mogli vidjeti malo svijeta, a i smanjio bi se pritisak na hrvatski teritorij. Indonezija s preko 6.000 naseljenih otoka ima posebno velik, ali zanemareni potencijal na planu kreiranja konzularne mreže. Molimo da službenik u Ministarstvu koji već radi liste prioriteta malo požuri.

7. Kadrovsku politiku u konzulatima vodila bi se osobno i transparentno isključivo prema potpisnim listama podrške za predsjedničku kandidaturu g. Darija Juričana.

Mišljenja smo da je plan usklađen s jasno postavljenim strateškim vanjskopolitičkim ciljevima naše agilne diplomacije. Osobne manjkavosti zbog slabijeg poznavanja luksuznih hotela, vrhunskih restorana, vinskih karti, brendiranih torbica, marki parfema i sl. popravit ćemo o trošku poreznih obveznika u najkraćem mogućem roku po preuzimanju dužnosti. 

U očekivanju pozitivnog mišljenja na plan rada i skorog uručivanja vjerodajnica, srdačan pozdrav!

Robert Faber, budući veleposlanik RH u Indoneziji
Siniša Labrović, budući veleposlanik RH u Rumunjskoj

U Zagrebu, 6.1.2020.

Komentara 2

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
11:16 06.01.2020.

Još koji mjesec i pada i Bandić zajedno sa svom ekipom koja ordinira po Zagrebu već dvadeset godina!

AL
Alkana
10:58 06.01.2020.

Koga to još zanima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije