Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IMOVINSKA KARTICA

Juričan prijavio Bandića Povjerenstvu zbog skrivanja vrijednih umjetnina

Milan Bandić
Foto: Matija Habljak/PIXSELL/Privatna arhiva
1/2
14.05.2020.
u 08:29

Kao dokaz je Povjerenstvu priložio odluku Županijskog suda u Zagrebu iz 2018. godine u kojoj se navode sva umjetnička djela koje Milan Bandić posjeduje, od kojih dva nisu navedena u imovinskoj kartici

Redatelj i bivši predsjednički kandidat Dario Juričan prijavio je zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa zbog posjedovanja vrijednih umjetnina poznatih hrvatskih slikara, a koje nije prijavio u imovinskoj kartici.

Milane, rezaču etiketa, zašto ne želiš biti bolja osoba i ne prijaviš sve slike koje neuspješno skrivaš? - poručio je Juričan zagrebačkom gradonačelniku.

Kao dokaz je Povjerenstvu priložio odluku Županijskog suda u Zagrebu iz 2018. godine u kojoj se navode sva umjetnička djela koje Milan Bandić posjeduje, od kojih dva nisu navedena u imovinskoj kartici. Juričan dodaje da pojedinačna vrijednost navedenih umjetnina iznosi više od 30 000 kuna.

Također kao dokaz je priložio i fotografiju Milana Bandića gdje se u pozadini vidi slika autora Dušana Džamonje, navodi Juričan.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Ana-Marija Bandic (@anamarija_1305)

 

- Radi utvrđivanja svih relevantnih okolnosti iz navoda u ovoj prijavi predlažem da Povjerenstvo utvrdi način stjecanja umjetničkih djela u posjedu dužnosnika Bandića kao i njihovu pravu vrijednost. Na posljetku predlažem da se utvrdi kršenje propisa o sprječavanju sukoba interesa od strane dužnosnika Milana Bandića, da ga se kao serijskog kršitelja Zakona o sprečavanju sukoba interesa propisno pomazi te pozove da u što kraćem roku ispuni svoju imovinsku karticu i napokon postane bolja osoba čemu on zapravo stremi - stoji u prijavi.

Komentara 8

SI
sisavac
08:36 14.05.2020.

pa mogao si bandiću dati to nesretno kino juričanu, i ne bi te progonio tako dugo... al sad već pretjeruje. još malo pa će i iz paštete iskakati.

DU
Deleted user
11:10 14.05.2020.

U vrijeme korone i psihički preventivni pregledi se ne bi trebali zaobilaziti.

BU
burza
09:49 14.05.2020.

Kreatura od covjeka ocito zaljubljen u Bandica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije