Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'novi gazda grada'

Juričan: Ispričajte mi kako vas zlostavljaju

Dario Juričan ispred Holdinga pozdravljao zaposlenike
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/4
16.01.2020.
u 21:31

Službenike zove da mu se slobodno obrate s dokumentima koje su kopirali ili pohranjivali

Odradio je “desant” na Holding, poslao “ljubavna pisma”, a sad odaslao i poziv zaposlenicima zagrebačke Gradske uprave, kojima je kazao da mu se slobodno obrate sa svim dokumentima koje su tijekom godina kopirali ili pohranjivali za “crne dane”. Redatelj i jedno od većih iznenađenja na predsjedničkim izborima Dario Juričan poručio je da su crni dani stigli i da je on “novi gazda grada”.

S nekima popio kavu

– Službenici i namještenici Grada Zagreba! Dok su vaši pretpostavljeni stvarali paralelnu strukturu vladanja, krali, uzimali postotke, zapošljavali rođake, dobivali stanove, dijelili teritorij za manifestacije i namirivali beskrajne sljedove svojih ljubavnica, od vas se očekivalo da šutite i pognete glave. Toga bi sada bilo dosta! Gotovo je – obratio se Juričan zaposlenicima Grada na svojoj stranici na Facebooku “Želim biti Milan Bandić, predsjednik RH”. S nekima, kazao je, već je popio kavu, dok su drugi oprezni i još uvijek komuniciraju preko posrednika.

VIDEO Juričan ispred Holdinga

– Nadam se da ćete se odvažiti napraviti iskorak koji od vas očekujem, kako bi transfer gradske vlasti bio lakši, a vaša savjest mirnija. Znam kako se rezač etiketa sadistički iživljava na vašim zatvorenim sastancima. Ali to znamo samo vi i ja. Želim da priču kako vas se zlostavlja i ucjenjuje vi sami ispričate. Vaši nadređeni režu etikete i skrivaju od vas marke svoje odjeće i obuće. Sve ukradeno. Vi to sve znate i gledate već 20 godina – napisao je na spomenutoj društvenoj mreži Juričan onima koje vrbuje, a mi smo ga nazvali ne bismo li saznali je li mu se u međuvremenu netko od zaposlenika Grada zaista i javio. Najprije nam je kazao da ne zna.

– Ma i ako su se javili, znate da vam ne mogu to reći – kratko nam je objasnio Juričan, kojeg smo pitali vrijedi li poziv na dostavu dokumenata i za zaposlenike Holdinga ili ovog puta isključivo za one koji rade u Gradu. Rekao nam je da ne može odgovoriti na pitanje. Ono u što je, međutim, bio siguran jest da “za pročelnike i savjetnike nema oprosta grijeha”.

– Ti heroji bespogovornosti prvom zgodom odlaze, moraju platiti ceh – poručio je Juričan, koji u travnju planira premijerno prikazati “Kumeka”. Prva projekcija filma o Milanu Bandiću, najavio je redatelj već prije, trebala bi biti u kinu Europa koje je, pod krinkom obnove, zatvoreno prošlog ljeta.

Za plakate ima

Donacije za samog “Kumeka”, kazao je Juričan prije tri dana, primaju se i dalje, a onima koji su skupljali dvadeset tisuća kuna za projekt “Meet Zagreb’s Finest” zahvalio je, objavivši da novca ima dosta.

Podsjetimo, akcija je to koja bi na jumboplakatima trebala prikazati ljude bliske Bandiću. Naći će se na njima, tako, premijer Andrej Plenković, kojeg će ljudi upoznati kao Bandićeva “partnera”, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, koja je predstavljena kao “pjevačica”, a svoje će fotografije po gradu gledati i Bandićev vozač, mesar, tajnica.

Što se akcija tiče, Juričan ovdje neće stati, a iako sam uglavnom ne najavljuje sljedeće svoje poteze jer očito voli iznenaditi, očekivati ga se uskoro može ispred Ministarstva uprave. Da će se ondje “utaboriti”, najavio je prošlog tjedna kad je postavio šator i donio janjetinu ispred Zagrebačkog holdinga, koji je proglasio “svojim plijenom”.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
02:36 17.01.2020.

pa bolje je nego da ih ganja okolo sa stapom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije