Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nazvao ga mladićem

Juncker slovenskom premijeru: Come, young man!

Jean-Claude Juncker
Foto: LISI NIESNER/REUTERS/PIXSELL
1/2
11.10.2018.
u 12:05

Šarec je nakon susreta slovenskim novinarima kazao da to što ga je Juncker oslovio kao mladića shvaća kao kompliment, odbijajući neke medijske ocjene da se radilo o nedostatku diplomatskog takta ili gafu

Slovenski premijer Marjan Šarec shvatio je kao svojevrsni kompliment frazu predsjednika Europske komisije Jean-Claudea Junckera koji ga je prilikom njihova upoznavanja u Bruxellesu nazvao mladićem.

„Come, young man!“ (Dođite, mladiću), rekao je Juncker pred kamerama u srijedu, pred njihov razgovor u prostorijama Komisije, što je bila njegova jedina izjava prije i nakon susreta s novim predsjednikom slovenske vlade, 40-godišnjim diplomiranim glumcem, koji se ranije bavio politikom na lokalnoj razini kao gradonačelnik Kamnika.

 

Šarec je nakon susreta slovenskim novinarima kazao da to što ga je Juncker oslovio kao mladića shvaća kao kompliment, odbijajući neke medijske ocjene da se radilo o nedostatku diplomatskog takta ili gafu luksemburškog političara koji se uskoro oprašta od vođenja europske „vlade“, a poznat je i po nekonvencionalnom ponašanju u nekim situacijama.

"Junckerov komentar o mojim godinama shvatio sam kao pohvalu, predsjednik Komisije dobro zna kako je to kad netko u mladim godinama preuzme vođenje vlade, to je svakako kompliment", kazao je Šarec, dodavši da je s Junckerom govorio i o tome, te da je i sam Juncker vrlo mlad ušao u visoku politiku pa je predsjednik luksemburške vlade postao kad mu je bila 41 godina i na tom položaju ostao sve do 2013. 

Juncker je u Sloveniji, zbog njenog arbitražnog spora s Hrvatskom, u zadnje vrijeme doživio niz žestokih kritika u medijima, ali i od predstavnika vladajuće koalicije, jer u Ljubljani dominira teza da se „postavio na stranu Hrvatske“, a ne Slovenije i „međunarodnog prava“ budući da u Komisiji dominiraju konzervativci, politički bliži hrvatskoj nego slovenskoj vladi.

Šarec je i nakon razgovora s Junckerom i Tuskom kazao da će njegova vlada u vezi arbitražnog i graničnog spora s Hrvatskom voditi kontinuitet s prijašnjom Cerarovom vladom, što znači da neće opozvati tužbu protiv Hrvatske pred Europskim sudom pravde i neće pristati na bilateralne razgovore o otvorenom graničnom pitanju nego inzistirati na provedbi arbitražnog rješenja.

Komentara 24

DU
Deleted user
16:09 11.10.2018.

Tako inace Juncker pozdravlja i premijerku nase susjedne drzave Srbije!

KO
koraknaprijed
12:28 11.10.2018.

Ova Hrvatska vlada uz predsjednicu ima odlicne uspjehe na pidrucju vanjskih poslova,sute, rade i pobjedjuju.

Avatar bukovica.tg
bukovica.tg
12:31 11.10.2018.

na tu foru je zbario i anemicnog

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije