Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krvavi detalji
Povratak na članak

Jukić: Ako je tri dana smišljao osvetu, to nije ubojstvo u afektu

Poslovođa Radić nije računao na osvetu kada je svog radnika omalovažavao i na kraju mu u Rovinju dao otkaz

Komentari 33

MA
mamba64
21:51 22.03.2011.

Kako je trgovao. tako je i zaradija.

VL
IV
IVANŠ
19:20 23.03.2011.

Prvo čovjekovo pravo je pravo na SLOBODU i NEPOVREDIVOST LJUDSKOG DOSTOJANSTVA !! Gospodin dr. Vlado Jurkić nije ga ni vidio ni čuo, kao ni ostale pacijente u svojoj bolnici pa neznam na temelju čega može davati ovakve izjave napamet jerr svaki je čovjek jedinstven. U njegovoj grani medicine nema šablone i nikada se nezna kome je što u glavi i koliko dugo. Pitao bi se ja da je on bio na Maurovićevom mjestu, taj dr. Jukić očito nikada nije bio pod stresom. Pa koga taj liječi, izjava je obična teza postavljena napamet. Kaže da sustavno ponižavanje nema tako dug afekt i da on ne postoji ... jesu li njemu sve daske na broju ... pa ovo je slično kao i kad muž maltretira suprugu, a posle i taba ( što bi ona trebala biti sretna i ne trajno istraumatizirana).Ovo je bio primjer iz kuća, a ovaj je sa posla na kojem je Maurović provodio više vremena nego doma. Ovo definitivno nije ubojstvo iz bezobzirne osvete i mržnje koje spada pod teško ubojstvo pa taman da je sa sobom još nosio vile i motiku ( svi smo mi ponekad nekog mrzili ili se htjeli osvetiti i padale su nam na pamet svakakve ludosti ). Svaki drugi klinac na cesti nosi nož, lance, pištolje itd. takva je naša hrvatska stvarnost, nažalost. Pravi krivci i uprava Zagrebgradnje ... gdje su, ko će sada njih tamo pročešljati jer ih nije bilo briga na pritužbe radnika za istu osobu i na brojne druge, novinari pozabavite se tom građevinskom mafijom ( ko zna koja stanka stoji iza njih ) jer iza običnog radnika sigurno nitko !!! OVO BI TREBALO BITI DEFINITIVNO – ubojstvo na MAH ... članak 92. Kaznenog zakona ( protiv života i tijela ) koji kaže ... „ Tko drugog usmrti na mah DOVEDEN BEZ SVOJE KRIVNJE u jaku razdražljivost ili prepast njegovim napadom, ZLOSTAVLJANJEM ILI TEŠKIM VRIJEĐANJEM. Iskreno se nadam da će odvjetnica uspijeti promjeniti optužnicu te sutkinja neće uzeti mladića kao žrtveno janje da bi pogodovala Građevinskom lobiju i raznim političkim strankama koje stoje iza njih.

VL
MU
mala ulica
11:29 23.03.2011.

Koji je prvi član Hr Ustava?

VL
OB
-obrisani-
02:03 23.03.2011.

nije on bio radnik volio je puno krivinašiti po baušteli...

VL
CH
chemica
21:59 22.03.2011.

Takvi su najopasniji. Šuti i trpi, a kad pukne...Ipak je glavni krivac majmun koji ga je maltretirao. Da je bio čovjek, ne bi danas ležao na sudskoj medicini. Govn* je samo naletjelo na metak. U nekoj normalnoj državi, ovaj jadnik ne bi nikada postao ubojica.

VL
ŠI
šifra2
22:15 22.03.2011.

Vama koji sustavno podupirete ubojicu ipak ne želim da vašoj djeci jave vijest da je neki Maurović, koji iza sebe u policijskom dosjeu ima razbojstvo i nanošenje teške ozljede upucao njihovog tatu!

VL
AL
alapača
22:23 22.03.2011.

hm, Jukić ne razlikuje afekt i afektno stanje. tj neće da ih razlikuje. ali valjda će obrana htjeti i znati. eto recimo, kad bih u zgodnoj prilici redovno i do koske isponižavala tog psihijatra Jukića, kladim se da ne bibi spavao nego u snu i na javi maštao da me ubije. možda bi me na kraju i našao, plašio pištoljem i nožem, a onda bi bila dovoljna jedna moja pogrda da opet padne u afekt i izbuši me ko sir. državno odvjetništvo ide na najtežu kvalifikaciju jer mu je svetinja zaštita poslodavaca kakvi god bili. sjetimo se kako su brzinski i strogo osudili radnika koji je uzeo i vratio poslodavčev laptop, ne mnogo manje nego što je dobio Polančec za silnu pokradenu lovu! da su radnice Kamenskog slučajno usudile pasti u afekt, na sred ulice bi im policija ravnala rebra, a Jukić vještačio da su bezobzirne i podmukle.

VL
SP
sprcko357
22:33 22.03.2011.

tak su i mene na Gračanima kada nisam primio plaču 2 mj, a umjesto nje mi dali karton mesnih doručaka, a kad sam pitao šta je sa plaćom i da bi mogo nekoga razbit, dečki porijeklom iz znate već odakle (inače maheri za fušanje po gradilištima i ostale krimainalne građevinske radnje) hladnokrvno pitali; je l mali je l bi ti da mi tebe tu zazidamo...im kaj sam mogao...uzeo mesne doručke i nestao...tak da me ovaj slučaj uopće ne čudi...bit će toga sve više i neka....tako da je za mene krivac ubijeni, a ovaj jadnik je samo puko na nepravdu...al to je hrvatska...i kad si u pravu, ideš u bajbuk....ma ja bi tom gadu oduzeo svu imovinu...a ovaj Jukić laprda bez veze...

VL
WI
witchy
01:43 23.03.2011.

nije on njega ubio tak iz vica jer nije imao kaj drugo raditi. ma kriva je ova država koja ne sankcionira raznoraazne radiće koji maltretiraju ljude, ne daju im plaću. kad bi takvima bila oduzimana imovina i kad bi završavali u zatvoru ovakve situacije se ne bi dešavale da siroti zbog idiota mora ići u zatvor. sigurno da ga je ubio u afektu, jer planirana ubojstva su podmukla, a ovo je bilo samo \"ne bu on mene više je...\"

VL
DU
Deleted user
02:48 23.03.2011.

Ubojica je i ranije bio na korak od ubojstva ali je sve prošlo nanošenjem teških tjelesnih ozljeda.Njegov otac je Željko Maurović koji je organizirao otmice i iznude a poznat je i po pokušaju nasljeđivanja ostavštine crtača stripove Andrije Maurovića - tvrdio je da mu je unuk iako crtač nije imao djece.Jabuka ne pada daleko od stabla.Ako te netko omalovažava, promjeni posao.Posla na baušteli uvjek ima.

VL
OB
-obrisani-
06:03 23.03.2011.

. .klasicno planirano ubojstvo,,,,,,,,40 godina.+...!! . . .

VL
PA
Pandurantt
07:14 23.03.2011.

A kako će \"pravna država\" sankcionirati to dijeljenje plaća na ruke u ZG-Gradnji?I izbjegavanje plaćanja davanja na iste??

VL
DI
duncan_idaho
08:38 23.03.2011.

23.03.2011. u 01:43h witchy je napisao/la: nije on njega ubio tak iz vica jer nije imao kaj drugo raditi. ma kriva je ova država koja ne sankcionira raznoraazne radiće koji maltretiraju ljude, ne daju im plaću. kad bi takvima bila oduzimana imovina i kad bi završavali u zatvoru ovakve situacije se ne bi dešavale da siroti zbog idiota mora ići u zatvor. sigurno da ga je ubio u afektu, jer planirana ubojstva su podmukla, a ovo je bilo samo \"ne bu on mene više je...\" ______________________________________________________________ stvarno nije u redu dobricu koji je ispucao šaržer u čovjeka i potom ga izbo nožem poslati u zatvor. država mu se mora ispričati i dati mu novčanu naknadu što ga nije uspijela zaštititi od zločestog šefa

VL
DI
duncan_idaho
09:20 23.03.2011.

vi naravno, svi poznajete ubojicu. znate da je bio miran, vrijedan i samozatajan mladić. prvi bi dolazio na gradilište a zadnji odlazio, uvijek sve bezpogovorno izvršavao i pedantno napravio. antialkoholičar i nepušać, u slobodno vrijeme radio je intarzije katoličkih svetaca od šibica. a šef ga cijelo vrijeme sadistički maltretirao samo zato što nije mogao podnijeti da netko tako dobar može postojati

VL
SM
simune mali
09:32 23.03.2011.

Vlado Jukic pripada tamo gdje je ravnatelj, al ne kao pozicionar vec kao PACIJENT! A \"sveznalica i mudrac\" @kamocemo, moze zajedno sat tim debilom Jukicem..sramota njegovih neprofesionalni komentara....on se nit nemoze duboko povrijedenim osjecat, jer ljudskog osjecaja nema, neg samoo materijalna korist.....stoka!!!!

VL
AL
alapača
10:06 23.03.2011.

@duncan_idaho je napisao/la: \'stvarno nije u redu dobricu koji je ispucao šaržer u čovjeka i potom ga izbo nožem poslati u zatvor. država mu se mora ispričati i dati mu novčanu naknadu što ga nije uspijela zaštititi od zločestog šefa\' ____________ e, pa vidiš, te dvije stvari-maltretiranje i ubojstvo-makar će biti spojene na suđenju za ubojstvo, u građanskoj parnici se mogu odvojiti. i Maurović zaista ima pravo na odštetu zbog maltretiranja koje ga je napravilo ubojicom.

VL
MU
mala ulica
11:27 23.03.2011.

Der Artikel 1 des deutschen Grundgesetzes garantiert die Unantastbarkeit der Menschenwürde Prvi član njemačkog ustava garantira nepovredivost ljudskog dostojanstva. U Njemačkoj su mnogi poslodavci (i ne samo oni) morali platiti odštetu radniku zahvaljujući prvom članku. Tako se štite gradjani i izbjegavaju ovakve i slične tragedije.

VL
MU
mala ulica
11:33 23.03.2011.

Članak 1. Republika Hrvatska jedinstvena je i nedjeljiva demokratska i socijalna država. U Republici Hrvatskoj vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu kao zajednici slobodnih i ravnopravnih državljana. Narod ostvaruje vlast izborom svojih predstavnika i neposrednim odlučivanjem.

VL
MU
mala ulica
11:35 23.03.2011.

Pa sada lijepo usporedite i vidite razliku.

VL
CU
cuma
12:06 23.03.2011.

Frustriran, ojađen, povrijeđen, ponižen, sve vrijeme nakon otkaza, nesretan možda i planira osvetu, ali se očigledno predugo odlučuje na taj čin, dakle suzdržava se, ali na kraju ipak puca i ostalo se zna. Mafijin potrčko, poslovođa, za to vrijeme vježba bahatost, ignoranciju, indiferentnost i spram počinitelja i prema ostalim, radnicima, igra ulogu koja mu je nametnuta i za koju prima plaću. Nema razlike, i druge poslovođe u cijeloj Lijepoj našoj obavljaju svoju dužnost na isti nači kao i pokojni, to je lice i naličje poretka u Hrvatskoj,

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.