Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
biznis s lokalima u zagrebu

Jozo Brkić: U šoku sam. Nisam gradu dužan 20.000 kuna, nego samo jednu ratu od 6100

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/5
02.05.2019.
u 06:33

Jozo brkić Brat Milijana Brkića, zamjenika predsjednika HDZ-a, nakon kraka afere SMS u kojem je s bratom, Blažem Curićem i Franjom Vargom pod istragom, u fokusu je javnosti i zbog raskida ugovora o najmu gradskog prostora u Paromlinskoj za fast food

S današnjim datumom ne dugujem 20.000 kuna za najam gradskog prostora od 30-ak kvadrata u Paromlinskoj nego jednu ratu u iznosu od 6100 kuna. Najam sam uredno plaćao iako još nisam otvorio najavljeni fast food. Otvaranje kasni jer mi nije na vrijeme stigla hladnjača i stroj potreban za taj restorančić. Raskidom ugovora iznenađen sam i u šoku, ali postoji pravni lijek za tu situaciju – rekao nam je jučer Jozo Brkić, brat poznatijeg Milijana Brkića, zamjenika predsjednika HDZ-a i potpredsjednika Sabora.

Jozo Brkić ponovno je u fokusu javnosti nakon što je Državno odvjetništvo po kaznenoj prijavi PNUSKOK-a pokrenulo istragu protiv braće Brkić, Blaža Curića i Franje Varge zbog navodnog presretanja e-pošte četiriju ženskih osoba u kraku afere SMS.

Poštuje li ostale ugovore?

Brkić u zakupu ima dvadesetak gradskih i državnih prostora u kojima je najavio ili pak otvorio brijačnicu, suvenirnicu i sl. želeći, kako je ranije rekao Večernjem listu, ulagati i oživiti metropolu, a pritom odbacujući da ima povlaštene informacije o ponuđenim cijenama za zagrebačke gradske lokale. Međutim, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, kako su objavila 24 sata, donio je odluku o raskidanju ugovora s Brkićem, odnosno njegovom tvrtkom, o najmu prostora u Paromlinskoj jer nije ispoštivao rokove o otvaranju restorana brze hrane.

To je otvorilo pitanje poštuje li Brkić ugovore i rokove za ostale gradske, ali i državne lokale budući da ih je na natječajima prikupio u respektabilnom dvoznamenkastom broju. U zagrebačkoj gradskoj upravi jučer su nam neslužbeno potvrdili da je ugovor s Brkićem za prostor u Paromlinskoj raskinut, ali ne zbog duga od 20.000 kuna zbog neplaćanja najamnine, koji također potvrđuju unatoč njegovu negiranju i navode tek kao sekundarni razlog, nego zato što njegova tvrtka Mr. Joseph nije poštovala rokove o otvaranju fast fooda. Kada je riječ o ostalim gradskim prostorima, u zagrebačkoj upravi kažu da za svaki lokal postoje rokovi i kako će se po isteku tih rokova vidjeti je li Brkić ispunio svoje ugovorne obveze. U zagrebačkoj upravi napominju kako je riječ o redovnoj proceduri provjere poštovanja ugovornih uvjeta zakupa gradskih prostora i kako Brkićev slučaj u tom kontekstu nije jedini ni poseban.

Izvori bliski Jozi Brkiću kažu kako nitko ne uzima u obzir da su ti gradski prostori koje je on unajmio bili potpuno derutni i zapušteni, da ih je trebalo prvo urediti, a zatim privesti svrsi. Isti izvori navode kako nisu vijest svi lokali koje je Brkić otvorio i najavljuju kako će uskoro otvoriti i brijačnicu na Srednjacima... S druge strane, 24 sata pišu kako bi Brkić mogao ostati bez još lokala jer ih je dobar dio unajmljen kada i taj u Paromlinskoj te da, kao i taj lokal, ni oni i dalje nisu uređeni. Jozo Brkić nam je najavio da će odmah danas, kada se vrati u Hrvatsku, otići u Gradsko stambeno komunalno gospodarstvo kako bi provjerio odakle informacije o dugu od 20.000 kuna.

O e-pošti nije ispitan

Kada je riječ o istrazi DORH-a zbog navodnog presretanja e-pošte četiriju žena, kojom je obuhvaćen i J. Brkić, rekao nam je da ga nitko nije pozvao na ispitivanje, ali da ima odvjetnike koji o tome vode računa. PNUSKOK je, naime, kazneno prijavio braću Brkić, Blaža Curića, kuma Milijana Brkića, i bivšeg MUP-ova informatičara Franju Vargu jer ih sumnjiče da su davali naloge Vargi za praćenje preko računala i mobitela njima bliske ženske osobe. Po prijavi PNUSKOK-a, DORH je pokrenuo istragu, a u tjedniku Nacional iz istrage su iscurile i navodne poruke koje su razmjenjivala braća Brkić s Franjom Vargom.

Prethodne poruke, koje su se ticale tobožnje korespondencije premijera Plenkovića s tadašnjom potpredsjednicom Vlade Martinom Dalić, odmah su proglašene Varginim falsifikatima, dok su poruke braće Brkić s Vargom predstavljene kao autentične. Milijan Brkić jučer nam je rekao da ne čita tjednik koji spominjemo kad smo ga pitali za objavljene poruke. Iako je Plenković lažne SMS-ove koji su se ticali njega proglašavao pokušajem državnog udara, u slučaju Brkić pustio je da “institucije kažu svoje”...

Dobio je 10 posto lokala za koje je licitirao na gradskim natječajima

– Dobio sam otprilike deset posto lokala za koje sam licitirao. Imam puno ideja, otud i broj registriranih tvrtki – objašnjavao je Jozo Brkić za Večernji list u siječnju 2018. godine zašto ima jedan obrt, građevinski d.o.o. i najmanje dvadeset jednostavnih društava s ograničenom odgovornošću, iako im točan broj nije želio otkriti. Svaka firma, govorio je tada, jest projekt-tvrtka, što je, objašnjavao je, sasvim uobičajeno u inozemstvu. – Na Zapadu je to normalno – govorio je Brkić pa rekao kako je po tvrtka za svaki poslovni prostor, prije svega, zaštita za tamošnje radnike. Propadne li jedan biznis, neće svi...

VIDEO Kronologija afere lažnih SMS-ova

Komentara 104

GO
Gomila
07:13 02.05.2019.

Jozo nedaj se banda na svaki nacin te pokusava unistit

Avatar Le-Freak
Le-Freak
08:44 02.05.2019.

Usput, Jozo je uspjesan poslovni covjek iz Australije. Drugacije od "nasih" ljevicara je on svoj novac donjeo u Hrvatsku i ulozio. Ne kao u velikih jugolevicara dobricina da je pokrao i odnjeo u inozemstvo. Izgleda zbog toga je negativac a pljackasi Hrvatske posebno iz Rijeke i Istre su samo za zapostavljenu radnicku klasu. Da,da ;)

NO
noukouwr
15:14 02.05.2019.

Gadovi! Još koriste javni servis za zbunjivanje i zastrašivanje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije