Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europski pokret

Jozi Pavkoviću nagrada za osobu godine

Foto: Goran Stanzl/Pixsell
03.08.2017.
u 19:55

“Kao organizator izbora osobe godine neobično je da dobivam nagradu za ličnost godine. Eto i to je BiH, bogata i u svojoj jezičnoj različitosti”

Europski pokret u Bosni i Hercegovini je u okviru Dana Europe 2017. jučer na svečanoj akademiji u Cazinu uručio niz priznanja pojedincima koji su svojim radom pridonijeli europskom putu BiH. Glavnu nagradu za “ličnost godine” dobio je organizator Večernjakova pečata te direktor i glavni urednik Večernjeg lista u BiH Jozo Pavković.

Kako je istaknuto u obrazloženju ovog vrijednog priznanja, Pavković je kroz svoj rad značajno pridonio afirmiranju europskih ideja i procesa u BiH, a spomenuto je i kako je kroz manifestaciju Večernjakov pečat potaknut povratak Povelje Kulina bana u BiH i “izgubljenog” Daytonskog sporazuma.

– Kao organizator izbora osobe godine neobično je da dobivam nagradu za ličnost godine. Eto i to je BiH, bogata i u svojoj jezičnoj različitosti. Nagradu za osobu godine i ličnost godine može dobiti stotine tisuća onih iz tihe većine koji promoviraju da su različitosti bogatstvo naše države. Oni koji vide BiH u Europi kao državu tri suverena i jednakopravna naroda. Ova nagrada me obvezuje da pomognem kako bi europski pokret bio što masovniji. Sudeći po europskom duhu u ovoj dvorani nekako mi se ovdje iz Cazina čini da Europa i nije tako daleko – kazao je Pavković preuzimajući nagradu koju mu je uručio predsjednik Europskog pokreta Predrag Praštalo.

Na svečanoj akademiji “Vrijeme je za Europu” veleposlanicima Hrvatske i Slovačke Ivanu Del Vechiju i Janu Pšenici uručen je Orden naroda, građanki i građana BiH i Europskog pokreta u povodu okončanja diplomatskog mandata u zemlji. Veleposlanicima Višegradske skupine u BiH uručene su plakete “Europski prijatelj i partner EU integracija”. Posebna priznanja uručena su za promociju turizma i zaštite okoliša, društvenog angažmana žena... Nagrada za životno djelo i humanitarni angažman u okviru rukometnog kampa za djecu s posebnim potrebama uručena je rukometašu, nekada najboljem desnom krilu na svijetu i izborniku mlađih vrsta BiH Jasminu Mrkonji. Prvi put jedan gradonačelnik iz Bosne i Hercegovine će dobiti priznanje “Europski gradonačelnik regije”. To je gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević.

Komentara 6

ME
Meter
09:21 04.08.2017.

Jaaako daleko od osobe i Europe

UJ
ujko123
21:03 03.08.2017.

ko hebe nehrvate...

MA
marengo1
20:37 03.08.2017.

Sizofrenicni pokret dodijelio nagradu Hercegovackom supernacionalisti i supersovinisti . Mislim da bi to bio prikladniji naslov.. Samo mislim da je nagradu ipak trebao dobiti nagradu Raspudic jer taj do podne mrzi sebe,od podne sve nehrvate...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije