Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SDP TRAŽI ODGOVORE

Jovanović: Tko sjedi u radnoj skupini koja radi na novom Zakonu o pobačaju

Željko Jovanović
Patrik Macek/PIXSELL
26.11.2018.
u 13:44

Dosta je tajnih skupina koje pišu HDZ zakone i pogoduju pojedinim interesnim skupinama, omogućuje bogaćenje Borg lešinarima primjerice, a u ovom slučaju na tko zna koji način misle ugroziti prava žena da samostalno odlučuju o svom tijelu, komentirao je Željko Jovanović

SDP-ov Željko Jovanović zastupničkim je pitanjem od Vlade zatražio da otkrije tko sjedi u radnoj skupini koja radi na novom Zakonu o pobačaju koji bi se prema odluci Ustavnog suda trebao donijeti do veljače iduće godine. Podsjetimo, ministar zdravstva Milan Kujundžić ovih je dana potvrdio kako “uistinu postoji radna skupina koja radi, uspoređuje iskustva i zakone drugih zemalja”, a upitan da kaže tko su članovi radne skupine, odgovorio je kako o imenima ne govori.

- Dosta je tajnih skupina koje pišu HDZ zakone i pogoduju pojedinim interesnim skupinama, omogućuje bogaćenje Borg lešinarima primjerice, a u ovom slučaju na tko zna koji način misle ugroziti prava žena da samostalno odlučuju o svom tijelu. Tražim hitno očitovanje ne samo ministra Kujundžića, nego i potpredsjednika VRH Štromara, ministrice Divjak i premijera Plenkovića o sastavu radne grupe koja priprema novi Zakon o pobačaju – komentirao je Željko Jovanović.

I njegov stranački kolega Peđa Grbin jutros je, kaže, od Ministarstva zdravstva tražio zahtjev da mu se dostavi ova informacija.

- Vjerujem da će premijer intervenirati i neće dopustiti da se ponovi priča s lex Agrokorom – nada se Grbin.

Pogledajte razgovor sa saborskim zastupnikom Gordanom Marasom

Komentara 16

Avatar ajeto
ajeto
13:53 26.11.2018.

Jovanovič je grškom preskočio pobačaj.Takove stvari se nesmiju ponavljati.

SL
Sladokusica
13:58 26.11.2018.

Jovanoviću, pa naravno da u tako bitnim tijelima trebaju biti samo pripadnici vaše stranke, vi kao sljednici bivšeg režima iskazali ste svoje demokratsko opredjeljenje i sav onaj divan miraz koji ste ponjeli. Naravno da ste vi oni koji sada trebaju liječiti mlade naraštaje koji nisu otrovani Jugoslavenstvom, mlade koji su zadojeni komunističkim nebulozama, pomozite im!

DU
Deleted user
14:07 26.11.2018.

E pa kada to Jovanović i Grbin vele, ...... Buahahahahahahahahahaha......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije