Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
traje do kraja 2016.

Jovanović potpisao kolektivni ugovor sa Sindikatom hrvatskih učitelja

Željko Jovanović
Robert Anic/PIXSELL
30.04.2014.
u 16:45

Ministar Jovanović je pozvao sindikate srednjih škola i visokog obrazovanja da što prije dođu do rješenja.

Ministar znanosti obrazovanja i sporta Željko Jovanović potpisao je danas Granski kolektivni ugovor sa Sindikatom hrvatskih učitelja koji traje do kraja 2016. godine, javlja 24 sata.

- Ovo je značajan trenutak za školstvo jer su pregovori trajali dugo, bili su burni... Nije išlo lako, ali smo uspjeli-rekao je Jovanović koji je pozvao sindikate srednjih škola i visokog obrazovanja da što prije dođu do rješenja.

Ugovor je potpisan nakon što je Sindikat hrvatskih učitelja proveo referendum među članovima na kojem je većina glasovala za iako će izgubiti neka prava, javlja 24 sata.

- Neka prava su nam smanjena, ali smo se izborili za bonus starijim učiteljima - rekla je čelnica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem i dodala da će oni od 30 do 35 godina radnog staža raditi 1 sat tjedno manje bez smanjenja plaće, a oni sa više od 35 godina staža, dva sata manje.

Cijeli članak čitajte ovdje.

>> Kuba: Sindikat dobio mjesta u komisijama, a nastavnici ništa 

Komentara 8

Avatar Carrera
Carrera
17:28 30.04.2014.

žalosna je istina da je našem ministru više stalo do dizanja tegova nego do sustava obrazovanja...bitno da mu plaća svaki mjesec sjeda na račun...

AM
alberta.mutti.5
18:27 30.04.2014.

Covjeku se gadi ministrovo samozadovoljstvo.

DU
Deleted user
17:55 30.04.2014.

koliko je veliki taj sindikat, mogli su se svi potpisati!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije