Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'PROTIV SINDIKALNOG BEĆARA'

Jovanović: Nas je 2012. dočekalo rasulo, ne može se to uspoređivati s 2019.

Željko Jovanović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
25.10.2019.
u 12:48

– Na kraju moram reći da ta pljačka proračuna nije sankcionirana, ministrica Grabar-Kitarović i njen premijer Sanader, kao ni HDZ, nisu dočekali pravomoćnu osuđujuću presudu, a sve zbog poznate učinkovitosti našeg pravosuđa – poručuje Jovanović

SDP-ov Željko Jovanović, bivši ministar obrazovanja, reagirao je danas na, kako kaže, jedan proziran dupli pas sindikalnog čelnika i dijela predsjedničkih kandidata.

– U tome je došlo do izražaja selektivno pamćenje bećara Mihalinca i aktualne predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. Ne može se uspoređivati 2012. i 2019. godina. Državne financije koje je 2012. zatekla vlada Zorana Milanovića bile su pred rasulom zbog pljačke koju je organizirao i proveo Ivo Sanader, u čijoj su Vladi sjedili Kolinda Grabar-Kitarović i kriminalna HDZ-ova vrhuška koja je financirala osobne i stranačke potrebe i kampanje od 2003. i 2011. godine. Prema tome, u mandatu Vlade Zorana Milanovića, zbog opljačkanog državnog proračuna, dovedena je u pitanje isplata mirovina i plaća državnih i javnih službenika – kaže Jovanović te dodaje kako se zbog toga nije moglo povećavati te plaće. Ali, naglašava, uveden je red, osiguran rast i ta je Vlada ispunila obećanje da će s prvim znancima oporavka prvi na redu za povećanje plaća biti učitelji i nastavnici.

– Stoga je 2014., što su gospođa predsjednica i sindikalni bećar Mihalinec zaboravili, učiteljima i nastavnicima i stručnim suradnicima u odgojno-obrazovnom procesu, koji neposredno rade s učenicima, koeficijenti povećani za 3,5 posto, mentorima za šest posto i savjetnicima za osam posto. Time je Vlada Zorana Milanovića s riječi prešla na djela i pokazala da ispunjava obećanja.

Na kraju moram reći da ta pljačka proračuna nije sankcionirana, ministrica Grabar-Kitarović i njen premijer Sanader, kao ni HDZ, nisu dočekali pravomoćnu osuđujuću presudu, a zbog poznate učinkovitosti našeg pravosuđa – poručuje Jovanović. Neće, nastavlja, govoriti o milijardama kuna koje su, unatoč opljačkanom proračunu, izdvojene za besplatan školski prijevoz, stipendije i školarine, ali morao je naglasiti da je jedina suvisla strategija koju Hrvatska danas ima strategija obrazovanja, znanosti i tehnologije koju je donijela Vlada Zorana Milanovića. Temeljem nje danas se provodi obrazovna reforma i temeljem nje opravdani su zahtjevi učitelja i nastavnika za veće plaće, jer u toj strategiji piše da im se plaće moraju povećati, smatra.

Osvrnuo se i na poziv na sastanak s predsjedničkim kandidatima Miroslavom Škorom i Kolindom Grabar-Kitarović.
– Pokušaj tog duplog pasa i sindikalnog bećara Mihalinca jasno govori o njegovim preferencijama. Drago mi je što je veliki broj učitelja i nastavnika i predstavnika sindikata reagirao, osuđujući ponašanje sindikalnog bećara i zahtjevom da se njihov štrajk ne instrumentalizira u korist podrške bilo kojem predsjedničkom kandidatu – zaključuje.

Video: Sindikati pjevaju bećarce premijeru

Ključne riječi

Komentara 86

Avatar southman
southman
13:04 25.10.2019.

I ovaj je bio ministar prosvjete i znanosti !?

DU
Deleted user
13:16 25.10.2019.

Tješi se, Jovane. Bio si toliko uspješan da te je i Milanović po svojim kriterijima morao smijeniti. A tek koliko si odisao pristojnošću...

VA
vabriga2
12:57 25.10.2019.

Najveće zaduženje RH je proizveo SDP sa Račanom na čelu, onda slijedi Milanovićeva vlada sa vama gospon Jovanović u ministarstvu prosvjete!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije