Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Resor mu nepoznanica

Jovanović naljutio nastavnike: Pa on ne zna da radimo za praznike!

Željko Jovanović
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
06.12.2013.
u 15:36

Pokušavajući opravdati odgađanje isplate putnih troškova, ministar Jovanović je izjavio kako su učitelji i nastavnici “ionako od 20. prosinca na praznicima” pa bismo ga rado podučili: dragi ministre, praznici su za učenike, ne i za nastavnike, piše portal Nastavnici organizirano

- Zgroženi smo i osupnuti neznanjem ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića. Pokušavajući opravdati odgađanje isplate putnih troškova, ministar Jovanović je izjavio kako su učitelji i nastavnici “ionako od 20. prosinca na praznicima” pa bismo ga rado podučili: dragi ministre, praznici su za učenike, ne i za nastavnike. Vrijeme koje djeca provedu na praznicima, učitelji i nastavnici provedu na sjednicama, stručnim usavršavanjima i obavljajući druge obaveze u školi. Da, spoji se tu dan ili dva za ostati kod kuće, no teško bi se to moglo nazvati “praznicima” - objavili su danas prosvjetari na portalu Nastavnici organizirano.

Ističu kako svatko tko je ikada radio u školi zna koliko posla prosvjetari imaju za vrijeme učeničkih praznika te da se ''većini učitelja i nastavnika kosa diže na glavi kada im se počnu spominjati ona famozna “tri mjeseca godišnjeg”.

- Kako javnost uopće može imati pojma kada smo obavezni biti u školi, a kada ne, ako naš resorni ministar nema pojma o tome? - pitaju se i pojašnjavaju kako u Kolektivnom ugovoru za osnovne škole stoji da se dnevna stanka za odmor od 30 minuta “u pravilu” koristi “za vrijeme zimskog ili proljetnog odmora”.

- Međutim, također je istina – a kad bi ministar povremeno pomolio nos izvan ureda, i on bi to uspio doznati – da se ta stanka najčešće zaista koristi u proljeće, dok se preko “zimskih praznika” odrađuju ostale stvari: inventura, sjednice, administracija te školski, županijski i međužupanijski stručni aktivi. Također, upravo se preko “zimskih praznika” događa većina seminara i skupova za stručno usavršavanje kojima su učitelji obavezni prisustvovati. I, na kraju, ta stavka Kolektivnog ugovora odnosi se isključivo na osnovne,a ne i na srednje škole. Tu je, također, i nenastavno osoblje koje je dužno dolaziti svaki dan, neovisno o tome ima li ili nema nastave. Sve ovo znači da školski djelatnici u vrijeme trajanja učeničkih praznika itekako rade - pišu nastavnici te na kraju podsjećaju kako Željko Jovanović nije prvi ministar koji je na to mjesto došao bez ikakvog znanja o školstvu.

>>Dvije godine gafova ministra Željka Jovanovića

Komentara 9

Avatar Finanz
Finanz
15:54 06.12.2013.

A kakve uopce veze ima gore spomenuti sa skolom i obrazovanjem? Zasto je dobio fotelju ministra skolstva? Je li zato sto je jedno vrijeme predavao prvu pomoc u autoskoli u Rijeci?

Avatar Django
Django
15:57 06.12.2013.

Kamo sreće da je to jedino o čemu nema pojma..

Avatar fijolica
fijolica
15:59 06.12.2013.

Eh, sad, da ima imalo srama, ali i samopoštovanja, nakon ovoga bi podnio ostavku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije