Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zdravstveni odgoj

Jovanović: Biskupi zločesto lažu, ja s njima ne mogu razgovarati

'19.07.2012., Zagreb - u Banski dvorima odrzana je 41. redovita sjednica Vlade RH. Zeljko Jovanovic. Photo: Patrik Macek/PIXSELL'
'Patrik Macek/PIXSELL'
04.01.2013.
u 08:27

Crkva djeluje neprihvatljivo, zlonamjerno i dezinformirajuće, rekao je ministar Jovanović

Biskupi lažu, a ja s lažljivcima ne razgovaram, posljednja je poruka ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića u polemici o kontroverznom kurikulumu zdravstvenog odgoja. Jovanović je za Novi list rekao da se po tom pitanju može uspostaviti dijalog državne Komisije za odnose s vjerskim zajednicama na čelu s ministrom pravosuđa Orsatom Miljenićem te Komisijom Hrvatske biskupske konferencije za odnose s državom.

– Postoje te dvije komisije, pa neka biskupi stave na dnevni red zdravstveni odgoj – rekao je Jovanović odbijajući svaku mogućnost da se kao ministar i odvojeno sastane s predstavnicima katoličkih biskupa.

>> Mons. Bogović: Priprema se teren za gay brakove

– O zdravstvenom odgoju s njima uopće ne namjeravam razgovarati, pogotovo ne nakon svega što su radili za Božića, letci i sve ostalo. Crkva ne može biti partner državi kad je u pitanju sadržaj školskih predmeta. Crkva može mimo škole govoriti što god hoće, to je njihovo pravo. Ali, oni ne mogu određivati što će se predavati učenicima. Imaju vjeronauk i, što god ja mislio o tom predmetu, nikad se nisam u njega miješao. O zdravstvenom odgoju razgovarat ćemo samo s roditeljima i stručnjacima i to i činimo. Sve što smo ovih dana čuli od biskupa su zločeste laži, a s ljudima koji lažu ja ne jednostavno ne mogu razgovarati. Crkva djeluje neprihvatljivo, zlonamjerno i dezinformirajuće – rekao je Jovanović.

>> GROZD proziva: Jovanović koristi političku moć da bi nas ocrnio

Komentara 558

Avatar SMRT BOLJŠEVIZMU
SMRT BOLJŠEVIZMU
09:11 04.01.2013.

nije li ovaj već dovoljno mržnje širio u ovoj godini kad mora odgovarati za svoje usmene zločine? svi ga trebamo prijaviti za govor mržnje, širenje neprijateljstva prema većinskoj skupini stnovništva !

MR
mravac8
09:39 04.01.2013.

dejure Naravno da su većina čovječanstva vjernici. Ali oni ne dozvoljavaju da im Crkva upravlja životima. Niti da upravlja znanstvenicima. Ni u njihov vjeronauk nitko se ne miješa. Ne soli njima Jovanović pamet što i kako tebaju tumačiti na vjeronauku.

AA
aabbcc
09:39 04.01.2013.

. Zasto ovi Biskupi malo ne zastupaju i radnike u fabrikama, seljake na njivama a mogu i penzionere ..samo neka sjasu sa djece, jer niko ih nije izabrao da predstavljaju nasu djecu a njima samo Djeca draga i sve samoo oko djece...e nedamo mi djecu, jer djeca imaju nastavnike roditelja a ovi neka odabiju ruke od djecice i to im treba strogo Zabraniti !.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije